Один раз спробуєте – і більше не купуватимете магазинних. Ніжні домашні глазуровані сирки смакуватимуть усій родині. А головне – жодних консервантів, а значить – максимум користі!
Раніше ми розповідали, як приготувати неймовірно ніжний торт «Семистаканник».
Інгредієнти (на 12 штук)
- кисломолочний сир 5-9% – 400 г
- цукрова пудра – 50 г
- м’яке вершкове масло – 50 г
- наповнювач у вигляді фруктів, згущеного молока тощо – за бажанням
Для глазурі:
- чорний або молочний шоколад – 200 г
- рослинна олія – 40 г
Приготування
1. За допомогою блендера збивайте сир, цукрову пудру та масло.
2. На шматок харчової плівки викладіть сирну масу і акуратно загорніть її, надаючи форму глазурованого сирку. Якщо вирішили робити сирок з начинкою — попередньо покладіть трохи начинки в центр сирної маси. Замість харчової плівки можна використати кондитерський мішок великого діаметра.
3. Викладіть сирки на дошку та відправте в морозилку, щоб затверділи.
4. Приготуйте глазур: на водяній бані розтопіть шоколад і потроху додавайте в нього олію, постійно помішуючи. Перелийте у високу склянку.
5. Зніміть плівку із сирків, наштрикніть їх на шпажку та занурте у шоколад. Викладіть на пергаментний папір на дошці для оброблення продуктів.
6. Готові сирки відправте в холодильник приблизно на 20 хвилин, щоб шоколад застиг.
Вас також можуть зацікавити новини: