Коли температура б’є рекорди, організм потребує не просто води, а справжнього охолодження. Бузиновий лимонад не лише втамує спрагу, а й підтримає імунітет завдяки своїм корисним властивостям.
Раніше ми розповідали, як приготувати полуничний квас без дріжджів за 20 хвилин.
Інгредієнти
Для лимонаду:
- бузиновий сироп – 75 г
- лід – 50 г
- газована вода – 200 г
- лимон – кілька часточок
- м’ята або тархун – за бажанням
Для бузинового сиропу
- вода – 1 л
- цукор – 500 г
- лимонний сік – 40 г
- квіти бузини – 300 г
Приготування
- Для приготування бузинового сиропу змішуємо воду, цукор та лимонний сік. Доводимо до кипіння.
- У банку поміщаємо квіти бузини, заливаємо їх сиропом, накриваємо кришкою та даємо охолонути.
- Для зберігання проціджуємо сироп у пляшку і ставимо в холодильник.
- Змішуємо бузиновий сироп, лід, газовану воду, кілька часточок лимона та м’яту.
Вас також можуть зацікавити новини: