Легкий, пухкий, ароматний — саме таким повинен бути справжній домашній медівник. І саме таким торт виходить, якщо готувати його за рецептом легендарної української кулінарки Лілія Цвіт. Обов’язково спробуйте!
Раніше ми розповідали, як спекти неймовірно ніжний торт «Семистаканник».
Інгредієнти
- масло (маргарин) – 150 г
- цукор – 100 г
- жовтки – 4 шт.
- сметана будь-якої жирності – 250 г
- мед – 300 г
- борошно – 400 г
- кориця – 1 ч. л.
- сода – 2 ч. л.
Приготування
- До м’якого масла додаємо цукор та збиваємо усе разом міксером. Додаємо жовтки по одному та не припиняємо збивати. Після цього додаємо сметану та перемішуємо все міксером.
- Додаємо до тіста натуральний мед. Якщо в нас твердий мед, то розтоплюємо його в мікрохвильовці короткими імпульсами або на водяній бані.
- Окремо з’єднуємо сухі інгредієнти: просіяне борошно, корицю та соду. Додаємо сухі інгредієнти до рідких та перемішуємо все міксером до однорідності.
- Викладаємо тісто в застелену форму розміром 25 на 30 см.
- Відправляємо медівник в розігріту до 170 градусів духовку на приблизно 30–40 хвилин, доки він добре зарум’яниться. Готовність медівника перевіряємо дерев’яною шпажкою — вона має бути сухою.
Вас також можуть зацікавити новини: