Середа, 18 Червня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяРобимо запаси на зиму: а ви вмієте консервувати щавель?

Робимо запаси на зиму: а ви вмієте консервувати щавель?

Этот материал также доступен на русском языке
Все, що ми влітку законсервуємо, взимку будемо з радістю використовувати та хвалити себе, що не полінувалися.

Якщо ви хочете зберегти не тільки смак, а й яскраво-зелений колір щавлю – спробуйте цей спосіб. Він підійде для зберігання тільки в холодильнику або прохолодному льосі.

Консервований щавель

Інгредієнти (на 0,5-літрову банку)

  • щавель – 250 г,
  • вода – 250 мл,
  • сіль – 1 чайна ложка,
  • оцет 9% – 1,5 столові ложки.

Приготування

  1. Переберіть щавель, промийте в холодній воді. Видаліть шорсткі стебла, листя наріжте смужками.
  2. Простерилізуйте банку і кришку (на парі або в духовці).
  3. Укладіть щавель у банку щільно, злегка утрамбовуючи.
  4. У холодній воді розчиніть сіль та оцет.
  5. Залийте щавель холодним маринадом до країв.
  6. Закрийте стерильною кришкою (гвинтовою або з ключем).
  7. Залиште банку на столі на 1-2 дні, потім перенесіть у холодильник або льох.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні