Новини

Рецепт ідеальних булочок з вишнями: пухке тісто і багато соковитої начинки – смак дитинства

Булочки виходять ніжними, пишними та ароматними – без яєць і молока.

Раніше ми розповідали, як приготувати універсальне тісто для найсмачнішої піци.

Дріжджові булочки з вишнями – інгредієнти

Для тіста:

  • тепла вода – 250 мл,
  • пресовані дріжджі – 15 г,
  • цукор – 50 г,
  • ванільний цукор – 1 пакетик,
  • сіль – ½ чайної ложки,
  • рослинна олія без запаху – 4 столові ложки,
  • борошно – 400–500 г (в середньому – 480 г).

Для начинки:

  • вишня без кісточок – 550 г,
  • цукор – 120 г,
  • кукурудзяний крохмаль – 25 г (приблизно 2 столові ложки без гірки).

Приготування

  1. У мисці розчиніть дріжджі, цукор і ванільний цукор у теплій воді (30–35 °C).
  2. Додайте трохи борошна, перемішайте до стану рідкого тіста.
  3. Всипте сіль, влийте олію (трохи залиште для замісу), потім частинами додайте решту борошна.
  4. Замісіть м’яке, трохи липке тісто. Злегка змастіть стіл або килимок олією. Вимішуйте 10-15 хвилин, поки тісто не стане гладким і однорідним. Не підсипайте борошно і не додавайте олію – важливо зберегти потрібну консистенцію. Наприкінці замісу відбийте тісто, кидаючи його об стіл 2 хвилини.
  5. Накрийте плівкою і дайте підійти 30-40 хвилин при кімнатній температурі.
  6. Обімніть тісто, знову дайте піднятися 30 хвилин.
  7. Розділіть на 9 частин, округліть кожну частину, випустивши повітря. Накрийте і дайте відпочити 10 хвилин.
  8. Розкачайте тонкі овальні коржі, викладіть по 40 г начинки з одного краю, сформуйте рулетики.
  9. Викладіть на деко, накрийте плівкою і дайте підійти 20-25 хвилин.
  10. Випікайте при температурі 180–190 градусів 19–20 хвилин.

Після випічки можна злегка змастити булочки олією – це вбереже скоринку від розтріскування. За бажанням посипте цукровою пудрою перед подачею.

Як приготувати начинку для булочок з вишнями?

Вишню без кісточок посипати цукром, прогріти на середньому вогні до появи соку. Частину соку (100 мл) змішати з крохмалем, влити назад і проварити 1-2 хвилини до загустіння, помішуючи. Начинку остудити – і можна використовувати.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Баклажани по-грузинськи на зиму – ніколи не набридають: готуйте одразу кілька порцій

Баклажани по-грузинськи – це яскрава, пряна та дуже ароматна закуска, яка стане справжньою окрасою зимового…

08/08/2025 13:34
  • Новини

Пенсія українця зі стажем 31 рік – який розмір виплат

Українець, який має 31 рік страхового стажу, зможе оформити пенсію у 63 роки. Розрахувати приблизний…

08/08/2025 12:26
  • Новини

Ще одна категорія українців отримає пільги, статус і додаткові щомісячні виплати – що відомо

Про нововведення заявили у Мінсоцполітики, де зараз розробляють підзаконні акти для надання особливого статусу, пільг…

08/08/2025 11:39
  • Новини

Нафтогаз звернувся до споживачів, у яких встановлені газові плити: ось що треба зробити

Якщо ви не хочете переплачувати за газ, то варто слідкувати за станом газового обладнання і…

08/08/2025 10:32
  • Новини

Мобілізація після 60 років: кого із пенсіонерів можуть відправити на фронт та на які посади

Громадяни України віком від 60 до 70 років тепер можуть добровільно приєднатися до лав Збройних…

08/08/2025 09:28
  • Новини

Українці із 9 регіонів отримають нову грошову допомогу у розмірі 19 400 гривень: які вимоги

Деякі громадяни отримають фінансову підтримку від міжнародних партнерів. Кожна родина, яка відповідатиме критеріям відбору зможе…

08/08/2025 08:09