Новини

Рецепт ідеальних булочок з вишнями: пухке тісто і багато соковитої начинки – смак дитинства

Булочки виходять ніжними, пишними та ароматними – без яєць і молока.

Раніше ми розповідали, як приготувати універсальне тісто для найсмачнішої піци.

Дріжджові булочки з вишнями – інгредієнти

Для тіста:

  • тепла вода – 250 мл,
  • пресовані дріжджі – 15 г,
  • цукор – 50 г,
  • ванільний цукор – 1 пакетик,
  • сіль – ½ чайної ложки,
  • рослинна олія без запаху – 4 столові ложки,
  • борошно – 400–500 г (в середньому – 480 г).

Для начинки:

  • вишня без кісточок – 550 г,
  • цукор – 120 г,
  • кукурудзяний крохмаль – 25 г (приблизно 2 столові ложки без гірки).

Приготування

  1. У мисці розчиніть дріжджі, цукор і ванільний цукор у теплій воді (30–35 °C).
  2. Додайте трохи борошна, перемішайте до стану рідкого тіста.
  3. Всипте сіль, влийте олію (трохи залиште для замісу), потім частинами додайте решту борошна.
  4. Замісіть м’яке, трохи липке тісто. Злегка змастіть стіл або килимок олією. Вимішуйте 10-15 хвилин, поки тісто не стане гладким і однорідним. Не підсипайте борошно і не додавайте олію – важливо зберегти потрібну консистенцію. Наприкінці замісу відбийте тісто, кидаючи його об стіл 2 хвилини.
  5. Накрийте плівкою і дайте підійти 30-40 хвилин при кімнатній температурі.
  6. Обімніть тісто, знову дайте піднятися 30 хвилин.
  7. Розділіть на 9 частин, округліть кожну частину, випустивши повітря. Накрийте і дайте відпочити 10 хвилин.
  8. Розкачайте тонкі овальні коржі, викладіть по 40 г начинки з одного краю, сформуйте рулетики.
  9. Викладіть на деко, накрийте плівкою і дайте підійти 20-25 хвилин.
  10. Випікайте при температурі 180–190 градусів 19–20 хвилин.

Після випічки можна злегка змастити булочки олією – це вбереже скоринку від розтріскування. За бажанням посипте цукровою пудрою перед подачею.

Як приготувати начинку для булочок з вишнями?

Вишню без кісточок посипати цукром, прогріти на середньому вогні до появи соку. Частину соку (100 мл) змішати з крохмалем, влити назад і проварити 1-2 хвилини до загустіння, помішуючи. Начинку остудити – і можна використовувати.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Україна посилила позиції у переговорах з Росією завдяки новим козирям: про що йдеться

Атаки українських дронів суттєво зменшили потужності російської нафтопереробки. Ці удари по енергетиці рано чи пізно…

22/09/2025 17:32
  • Новини

Гривня оновлюється: які гроші скоро зникнуть із гаманців українців

Нацбанк оголосив про черговий етап модернізації готівкового обігу. З обороту поступово підуть старі купюри та…

22/09/2025 16:59
  • Новини

В серпні понад 23 тисячі абонентів змінили мобільного оператора — до кого масово переходять українці?

Лише один мобільний оператор минулого місяця наростив абонентську базу. Розповідаємо, хто став головним бенефіціаром серпня.

22/09/2025 16:35
  • Новини

20 мільйонів українців у небезпеці? у Мінцифри прояснили інформацію про «злив» особистих даних

Мінцифра пояснила походження файлів з конфіденційними даними. Чи дійсно персональні дані мільйонів українців в небезпеці?

22/09/2025 15:55
  • Новини

Тюльпани цвістимуть краще, ніж цього року: як правильно викопувати, садити та зберігати цибулини

Тюльпани потребують особливого догляду. Правильне викопування, зберігання та посадка цибулин допоможуть зберегти сортові ознаки і…

22/09/2025 15:40
  • Новини

Неймовірно смачний торт з чотирьох інгредієнтів: ні духовка, ні печиво не потрібні

Не потрібні ні духовка, ні складні інгредієнти – цей рецепт доводить: щоб приготувати смачний десерт,…

22/09/2025 15:20