Простий у приготуванні, поживний і надзвичайно ароматний — цей літній салат із молодої картоплі, смажених грибів і песто стане справжньою знахідкою. Усі точно проситимуть добавки!
Раніше ми розповідали, як приготувати огірковий крем-суп.
Інгредієнти
- Картопля молода – 400 г
- Печериці консервовані – 100 г
- Оливки без кісточок – 40 г
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Оливкова олія – 50 г
- Базилік – 2 гілочки
Для соуса песто:
- базилік – 30 г
- кедрові горішки – 1 ст. ложка
- оливкова олія – 45 г
- тертий сир “Пармезан” – 1,5 ст. ложки
- часник – 1-2 зубчики (за смаком)
- сік 0,5 лимона (можна трішки менше)
- дрібка солі
Приготування
- Молоду картоплю миємо й варимо в підсоленій воді протягом 25 хвилин.
- Готову картоплю охолоджуємо, очищаємо й нарізаємо неширокими кружальцями.
- Печериці миємо й нарізаємо тоненькими пластинками.
- Оливки ріжемо кільцями.
- Базилік миємо, обсушуємо, обриваємо листочки та нарізаємо.
- Готуємо соус песто, перебивши всі інгредієнти за допомогою блендера.
- Викладаємо підготовлені інгредієнти у салатник, додаємо соус песто і поливаємо оливковою олією. Солимо, перчимо й перемішуємо.
Вас також можуть зацікавити новини: