П’ятниця, 13 Червня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяСалат з молодою картоплею, грибами та песто: проста й ситна літня страва

Салат з молодою картоплею, грибами та песто: проста й ситна літня страва

Этот материал также доступен на русском языке
Коли хочеться чогось смачного, але легкого – цей салат із молодої картоплі, грибів і песто стане ідеальним варіантом. Мінімум інгредієнтів, максимум користі та смаку!

Простий у приготуванні, поживний і надзвичайно ароматний — цей літній салат із молодої картоплі, смажених грибів і песто стане справжньою знахідкою. Усі точно проситимуть добавки!

Раніше ми розповідали, як приготувати огірковий крем-суп.

Інгредієнти

  • Картопля молода – 400 г
  • Печериці консервовані – 100 г
  • Оливки без кісточок – 40 г
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Оливкова олія – 50 г
  • Базилік – 2 гілочки

Для соуса песто:

  • базилік – 30 г
  • кедрові горішки – 1 ст. ложка
  • оливкова олія – 45 г
  • тертий сир “Пармезан” – 1,5 ст. ложки
  • часник – 1-2 зубчики (за смаком)
  • сік 0,5 лимона (можна трішки менше)
  • дрібка солі

Приготування

  1. Молоду картоплю миємо й варимо в підсоленій воді протягом 25 хвилин.
  2. Готову картоплю охолоджуємо, очищаємо й нарізаємо неширокими кружальцями.
  3. Печериці миємо й нарізаємо тоненькими пластинками.
  4. Оливки ріжемо кільцями.
  5. Базилік миємо, обсушуємо, обриваємо листочки та нарізаємо.
  6. Готуємо соус песто, перебивши всі інгредієнти за допомогою блендера.
  7. Викладаємо підготовлені інгредієнти у салатник, додаємо соус песто і поливаємо оливковою олією. Солимо, перчимо й перемішуємо.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні