Цей холодний крем-суп із огірків – справжній порятунок у спеку. Легкий, низькокалорійний і дуже освіжаючий – цей суп стане незамінним у літньому меню.
Раніше ми розповідали, як приготувати холодний полуничний суп.
Інгредієнти
- оливкова олія – 20 мл
- часник –2 зубчики
- цибуля – 1 шт.
- огірки – 800 г
- авокадо – 1 шт.
- петрушка – 50 г
- йогурту – 200 мл
- лимонний сік – 20 мл
- овочевий бульйон – 500 мл
Приготування
- Цибулю і часник подрібнюємо й обсмажуємо на оливковій олії в глибокій сковорідці чи сотейнику протягом кількох хвилин.
- Додаємо лимонний сік і перемішуємо.
- Огірки тонко нарізаємо, додаємо на сковорідку й вливаємо туди овочевий бульйон.
- Доводимо бульйон до кипіння і варимо суп п’яти хвилин на слабкому вогні.
- Додаємо до супу нарізані м’якоть авокадо та петрушку.
- Перебиваємо суп у блендері. Додаємо йогурт і перемішуємо.
- Суп наливаємо порційно і прикрашаємо на власний смак (наприклад, шматочками огірка, гілочками петрушки чи насінням).
Вас також можуть зацікавити новини: