Звичайно, багато залежить від сорту та умов зростання. Але найменше невиконання правил агротехніки та вимог буряків, зводить нанівець усі старання дачника. І навіть найпродуктивніший сорт може показати себе не з кращого боку.
Раніше ми розповідали, як підвищити врожайність овочів у рази – прості поради експерта.
Впливає на смак буряків й погода, яка підносить нам сюрпризи. Високі аномальні температури без опадів роблять буряк сухим, дрібним і непоказним. Надмірні дощі роблять його водянистим та несмачним. Але вихід є – потрібно провести підживлення у різні фази росту коренеплоду і результат вас порадує.
Перше підживлення проводять, як тільки з’являються молоді пагони. У цей час бурякам потрібен азот.
Для цього розчиніть 1 столову ложку сечовини або аміачної селітри в 10 літрах води та полийте буряк по грядках під корінь. Таке підживлення прискорює зростання бадилля, що важливо для повноцінного розвитку коренеплоду надалі.
Друге підживлення важливе для соковитості та солодкості буряків. Як тільки буряк починає товщати, йому потрібен калій – саме він сприяє накопиченню цукрів і підвищує смак та текстуру коренеплоду.
Для насичення рослин калієм можна використовувати деревну золу з розрахунку 1 склянку золи на 10 л води. Потрібно дати настоятися добу, процідити та полити рослини.
Більш легкий варіант – купити сульфат калію. Взяти 1 чайну ложку сульфату калію на 10 літрів води, добре розмішати та полити рослини.
Третє підживлення допомагає бурякам набратися кольору, стати насиченими і прибрати білі прожилки. Його проводять за 3-4 тижні до збирання врожаю. Колір бурякам забезпечує бор.
Є ще один хитрий прийом, який для багатьох видасться дивним. Щоб буряк був солодким і соковитим, його потрібно полити водою із сіллю. На 10 л теплої води потрібно взяти 1 столову ложку солі і полити рослини цим розчином за 30-35 днів до збирання врожаю.
Отже, підсумуємо:
Вас також можуть зацікавити новини:
Наразі оформити пільги на комунальні послуги можна за місцем фактичного проживання, а не лише за…
Війна змінює все. І якщо ще нещодавно чоловіки віком понад 60 років не підлягали мобілізації,…
Карніарік - традиційні баклажани по-турецьки, які легко приготувати вдома. Головне – правильно підготувати овочі
14 вересня Церква відзначає Воздвиження Животворчого Хреста Господнього — свято, в якому поєднуються скорбота про…
Суд зобов’язав повернути кошти, які жителька Дніпропетровщини отримувала як ВПО. Скільки доведеться сплатити і що…
Аматорська астрономія за останні роки стрімко розвивається, і все більше людей прагнуть глянути на зоряне…