Коли стовпчик термометра стрімко зростає, на допомогу приходить перевірений спосіб освіжитися – домашній лимонад. Яскравий мікс лимона, апельсина й охолоджувальної м’яти не тільки втамує спрагу, а й подарує заряд енергії на весь день.
Раніше ми розповідали, як приготувати полуничний квас без дріжджів за 20 хвилин.
Інгредієнти
- лимон – 1 шт
- вода – 2 л
- апельсин – 1 шт
- м’ята – 5 гілочок,
- цукор або мед – 200 г
- кубики льоду
Приготування
- Ретельно миємо лимон та апельсин. Розрізаємо цитрусові навпіл та по половині лимона й апельсина відкладаємо.
- Половинку лимона та апельсина разом зі шкіркою нарізаємо довільними шматочками та викладаємо у чашу блендера. Перебиваємо до стану пюре.
- Кладемо перебиті цитрусові у посудину, доливаємо 500 мл води. Всипаємо 200 г цукру або таку ж кількість меду, перемішуємо та доводимо на середньому вогні до кипіння.
- Даємо сиропу прокипіти 5 хвилин, після чого знімаємо з вогню і даємо охолонути. Коли сироп вже не дуже гарячий, накриваємо кришкою та даємо настоятися 2 години.
- Проціджуємо суміш через сито або через кілька шарів марлі, ретельно віджимаємо залишки. Доливаємо до сиропу ще 1,5 л води, що залишилася.
- Половинку лимона та половинку апельсина нарізаємо кружальцями та додаємо до лимонаду.
- До готового лимонаду також додаємо листочки базиліку та лід.
Вас також можуть зацікавити новини: