П’ятниця, 6 Червня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяПростий рецепт яблучного штруделю для тих, хто не любить возитися з тістом

Простий рецепт яблучного штруделю для тих, хто не любить возитися з тістом

Этот материал также доступен на русском языке
Цей яблучний штрудель легко приготувати вдома. Все, що вам потрібно – трохи терпіння та кілограм солодких яблук. Ніжне тісто та начинка з родзинками подарують вам смак із дитинства.

Яблучний штрудель – випічка для кожної пори року

Інгредієнти

  • Для тіста:

борошно – 4 склянки,
вода (окріп) – 1 склянка,
олія рослинна рафінована – 1 склянка,
сіль – 1 щіпка,
цукор – 1 столова ложка.

  • Для начинки:

яблука – 1 кг,
цукор – 0,5 склянки (або за смаком),
родзинки – 50 г,
кориця – за смаком.

Приготування

  1. Закип’ятити чайник. Борошно просіяти в миску. У борошні зробити заглиблення, посолити, додати цукор, олію та окріп. Розмішати ложкою.

  2. Руками замісити м’яке тісто. Накрити рушником і залишити на 15-20 хвилин.

  3. Тим часом вимити яблука, розрізати на 4 частини, вирізати серцевину. Нарізати на маленькі шматочки.

  4. Увімкнути духовку. Тісто поділити на 4 частини. Розкачати тісто, підсипаючи борошно, у тонке коло. Змастити олією.

  5. Викласти яблука в один шар, додати трохи родзинок, посипати цукром і корицею.

  6. Згорнути рулет. Так зробити 4 рулети.

  7. Форму змастити олією, викласти рулети щільно у форму. Змастити олією, посипати цукром і корицею за смаком.

  8. Поставити форму у розігріту духовку, на середню полицю.

Випікати штрудель до готовності при 200 градусах (40-50 хвилин).

Вас також можуть зацікавити рецепти:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні