П’ятниця, 6 Червня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяРятуємось від літньої спеки: готуємо полуничний квас без дріжджів за 20 хвилин

Рятуємось від літньої спеки: готуємо полуничний квас без дріжджів за 20 хвилин

Этот материал также доступен на русском языке
Літо розпочалося, а з ним прийшла і спека. Освіжитися в таку погоду найкраще допоможе холодний квас.

У сезон спеки та полуниці саме час приготувати смачний ягідний квас. Напій готується дуже швидко, з мінімуму продуктів і навіть дріжджі не потрібні! Обов’язково спробуйте!

Раніше ми розповідали, як приготувати полуничний десерт «Рожеві хмаринки».

Інгредієнти

  • Вода – 2 л
  • Полуниця – 600-700 г
  • Цукор – 80-100 г
  • Родзинки – 20 шт.

Приготування

  1. З добре промитої полуниці видаліть зелену плодоніжку. Розріжте кожну ягоду на чотири частини й помістіть у каструлю. Залийте водою, додайте цукор.
  2. Поставте каструлю з полуницею на плиту, доведіть до кипіння. Проваріть вміст каструлі протягом 5-6 хвилин.
  3. Полуничний напій процідіть. За допомогою фільтруючої тканини (наприклад, марлі) вичавіть з полуниці максимальну кількість рідини, що залишилася в ній.
  4. Додайте в пляшки, в яких настоюватимете квас, родзинки, налийте полуничний напій і залиште в теплому місці на дві доби.
  5. Через дві доби в напої явно видно бродіння. Переставте квас на одну добу в холодильник.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні