У сезон спеки та полуниці саме час приготувати смачний ягідний квас. Напій готується дуже швидко, з мінімуму продуктів і навіть дріжджі не потрібні! Обов’язково спробуйте!
Раніше ми розповідали, як приготувати полуничний десерт «Рожеві хмаринки».
Інгредієнти
- Вода – 2 л
- Полуниця – 600-700 г
- Цукор – 80-100 г
- Родзинки – 20 шт.
Приготування
- З добре промитої полуниці видаліть зелену плодоніжку. Розріжте кожну ягоду на чотири частини й помістіть у каструлю. Залийте водою, додайте цукор.
- Поставте каструлю з полуницею на плиту, доведіть до кипіння. Проваріть вміст каструлі протягом 5-6 хвилин.
- Полуничний напій процідіть. За допомогою фільтруючої тканини (наприклад, марлі) вичавіть з полуниці максимальну кількість рідини, що залишилася в ній.
- Додайте в пляшки, в яких настоюватимете квас, родзинки, налийте полуничний напій і залиште в теплому місці на дві доби.
- Через дві доби в напої явно видно бродіння. Переставте квас на одну добу в холодильник.
Вас також можуть зацікавити новини: