Четвер, 5 Червня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяВареники з дріжджового тіста: ніжні, тануть у роті

Вареники з дріжджового тіста: ніжні, тануть у роті

Этот материал также доступен на русском языке
Зазвичай вареники готують без дріжджів, але за цим рецептом вони виходять ще смачнішими та ніжнішими.

Дріжджове тісто робить їх м’якими, і вони буквально тануть у роті. Такі вареники довше залишаються свіжими та повітряними, навіть після остигання.

Вареники з дріжджового тіста

Із цього тіста можна готувати і солодкі вареники.

Інгредієнти

  • борошно – 4 склянки,
  • капуста – 400 г,
  • цибуля – 1 шт.,
  • тепла вода – 400 мл,
  • сіль – 1 чайна ложка,
  • цукор – 1 чайна ложка,
  • сухі дріжджі – 11 г (пакетик).

Приготування

  1. Подрібніть цибулю, нашаткуйте капусту, обсмажте на сковороді, посоліть і поперчіть за смаком.
  2. У мисці з’єднайте цукор, сіль та дріжджі, додайте теплу воду, перемішайте. Поступово всипайте борошно, перемішуючи ложкою.
  3. Вимісіть тісто на столі, накрийте мискою і залиште на 30 хвилин для підйому.
  4. Трохи обімніть тісто, візьміть частину і розкотіть у пласт товщиною 5 мм. За допомогою склянки або формочки виріжте кружечки.
  5. У центр кожного кружечка покладіть начинку, зліпіть вареники.
  6. Опустіть вареники в киплячу підсолену воду. Після закипання варіть 5 хвилин.

Подавайте зі смаженою цибулею або улюбленим соусом.

Вам буде корисно:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні