Середа, 4 Червня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк приготувати смачний шпинат за 10 хвилин: від такого гарніру ви точно...

Як приготувати смачний шпинат за 10 хвилин: від такого гарніру ви точно не відмовитеся

Этот материал также доступен на русском языке
Шпинат може бути не тільки корисним, а й справді смачним. Розкажемо, як швидко обсмажити його з часником, щоб вийшов ароматний, соковитий та легкий гарнір.

Як зробити шпинат смачним?

Один із найкращих способів — швидко обсмажити його на сковороді з часником. Такий гарнір зберігає вітаміни, залишається соковитим та легким, а готується лише за кілька хвилин.

Гарнір зі шпинату

Інгредієнти

Продукти (на 2 порції):

  • шпинат – 500 г,
  • часник – 3 зубчики,
  • твердий сир (за бажанням) – за смаком,
  • сіль, перець – за смаком,
  • оливкова або соняшникова олія – 1-2 столові ложки.

Приготування

  1. Шпинат ретельно промийте, видаліть коріння.
  2. На сковороді розігрійте олію, обсмажте нарізаний часник. За бажанням можна додати трохи гострого перцю.
  3. Викладіть вологе листя шпинату на сковороду. Посоліть, поперчіть.
  4. Коли листя почне в’янути, накрийте кришкою сковороду і томіть шпинат на слабкому вогні близько 5 хвилин.
  5. При подачі можна посипати гарнір твердим сиром.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні