Середа, 4 Червня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяСмачніше, ніж у ресторані: готуємо панський дерун з грибами

Смачніше, ніж у ресторані: готуємо панський дерун з грибами

Этот материал также доступен на русском языке
Обожнюєте деруни? Приготуйте страву по справжньому ресторанному рецепту.

Українська кухня має чимало скарбів, але панський дерун із грибами — справжня перлина. Повірте, усі попросять добавки!

Раніше ми розповідали, як приготувати запіканку з кабачків.

Інгредієнти

для дерунів:

  • картопля – 500 г
  • цибуля жовта ріпчаста – 1/2 шт.
  • часник – 1 зубчик
  • сметана 15% – 1 ст. л.
  • яйця курячі – 1 шт.
  • сіль – на власний смак
  • зелень – на власний смак

для начинки:

  • печериці – 200 г
  • сушені білі гриби – 20 г
  • цибуля жовта ріпчаста – 1/2 шт.
  • часник – 1 зубчик
  • сметана 15% – 100 мл
  • сіль – на власний смак
  • духмяний перець (мелений) – на власний смак

Приготування

  1. Сушені білі гриби замочіть, а печериці дрібно наріжте.
  2. Цибулю натріть на дрібній терці.
  3. Картоплю натріть, злийте зайву рідину, але не відтискайте.
  4. Змішайте усі інгредієнти для дерунів (не для начинки).
  5. Для начинки цибулю обсмажте до золотистого кольору, додайте гриби, а через кілька хвилин – часник і решту інгредієнтів. Усе обсмажте буквально протягом кількох хвилин.
  6. Деруни обсмажте на повільному вогні до золотавої скоринки з одного боку, потім обережно переверніть за допомогою тарілки.
  7. На одну половину дирунів викладають начинку, накрийте другою половиною і смажте ще кілька хвилин.
  8. Перед подачею великий панський дерун змастіть сметаною і посипте дрібно нарізаною зеленню.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні