Українська кухня має чимало скарбів, але панський дерун із грибами — справжня перлина. Повірте, усі попросять добавки!
Раніше ми розповідали, як приготувати запіканку з кабачків.
Інгредієнти
для дерунів:
- картопля – 500 г
- цибуля жовта ріпчаста – 1/2 шт.
- часник – 1 зубчик
- сметана 15% – 1 ст. л.
- яйця курячі – 1 шт.
- сіль – на власний смак
- зелень – на власний смак
для начинки:
- печериці – 200 г
- сушені білі гриби – 20 г
- цибуля жовта ріпчаста – 1/2 шт.
- часник – 1 зубчик
- сметана 15% – 100 мл
- сіль – на власний смак
- духмяний перець (мелений) – на власний смак
Приготування
- Сушені білі гриби замочіть, а печериці дрібно наріжте.
- Цибулю натріть на дрібній терці.
- Картоплю натріть, злийте зайву рідину, але не відтискайте.
- Змішайте усі інгредієнти для дерунів (не для начинки).
- Для начинки цибулю обсмажте до золотистого кольору, додайте гриби, а через кілька хвилин – часник і решту інгредієнтів. Усе обсмажте буквально протягом кількох хвилин.
- Деруни обсмажте на повільному вогні до золотавої скоринки з одного боку, потім обережно переверніть за допомогою тарілки.
- На одну половину дирунів викладають начинку, накрийте другою половиною і смажте ще кілька хвилин.
- Перед подачею великий панський дерун змастіть сметаною і посипте дрібно нарізаною зеленню.
Вас також можуть зацікавити новини: