Цей рецепт стане ідеальним варіантом для сніданку чи частуванням до чаю. Сирні пончики готуються дуже просто та швидко й підкорять серця як дітей, так і дорослих.
Раніше ми розповідали, як приготувати «Київський торт» без випічки.
Інгредієнти
- кисломолочний сир (9-18%) – 200-250 г
- яйця – 1 шт.
- цукор – 3 ст. л.
- розпушувач – 1/2 ч. л.
- борошно – 100 г
- щіпка солі
- олія для смаження
Приготування
- Розтираємо сир із цукром та яйцем.
- Додаємо розпушувач та сіль, потроху всипаємо борошно та замішуємо однорідне м’яке тісто.
- Розділяємо тісто на чотири частини, з кожної розкочуємо ковбаску завтовшки близько 3,5 см.
- Ножем нарізаємо ковбаску на невеликі шматочки, як при приготуванні вареників. Формуємо з них кульки.
- У каструлі на середньому вогні розігріваємо олію. Потрібна така кількість, щоб пончики в ній плавали.
- Порціями кидаємо в киплячу олію тісто і смажимо до золотистого кольору з усіх боків.
- Готові пончики викладаємо на паперовий рушник, щоб він ввібрав зайву олію. Посипаємо цукровою пудрою.
Вас також можуть зацікавити новини: