Український кулінарний портал Shuba опублікував докладні поради із приготування тіста для домашньої піци.
Раніше ми розповідали, як приготувати тісто для найсмачніших вареників.
Щоб домашня піца вийшла як у професіоналів, потрібно використовувати дуже високі температури в духовці. Але є кілька хитрощів, які допоможуть досягти потрібної текстури та насиченого смаку.
Потрібно звернути увагу на два простих прийоми:
Щоб було зручно переносити тісто на лист, його краще відразу розкачувати на пергаментному папері.
Перед випіканням рекомендується запекти тісто в духовці при температурі 220 °C протягом п’яти хвилин, а потім додавати начинку. Такий підхід робить піцу більш хрумкою та насиченою.
Інгредієнти для найсмачнішого тіста для піци
З розрахунку на 2-3 піци:
- 350 мл води
- 500 г пшеничного борошна
- 10 г сухих дріжджів
- 1 столова ложка солі
- 3 чайні ложки оливкової олії
Приготування
- В окремій мисці ретельно перемішайте просіяне борошно, сіль і дріжджі.
- Влийте теплу воду та додайте оливкову олію.
- Замісіть м’яке та еластичне тісто.
- Накрийте його харчовою плівкою та залиште в теплому місці на 45 хвилин для підйому.
- Після цього викладіть тісто на поверхню, змащену оливковою олією, і обережно розкачайте качалкою.
- Відправте тісто на 5 хвилин в духовку, розігріту до 220 градусів. Після цього можна додати улюблену начинку та відправити піцу ще на кілька хвилин до духовки.
Читайте також: