Картопляна запіканка з м’ясом
Інгредієнти
- Для м’ясної начинки: фарш (змішаний: яловичина, свинина, індичка) — 500 г, цибуля — 1 шт., стебло селери — 1 шт., часник — 2 зубчики, насіння фенхелю — 1 чайна ложка, соняшникова олія — 1 столова ложка, сіль, чорний перець – за смаком, зелень (петрушка, кріп) – за смаком.
- Для картопляного пюре: каартопля – 9 середніх бульб (приблизно 1 кг), вершкове масло – 50 г, вершки 33-35% – 30 мл (або жирне молоко), яйце – 1 шт., мускатний горіх – за смаком, сіль – за смаком.
- Для сирної скоринки: сир сулугуні (або інший сир, що добре плавиться) — 100-200 г.
Приготування
- Картоплю відваріть у підсоленій воді до готовності (приблизно 20 хвилин).
- Злийте воду і розімніть картоплю на пюре. Додайте вершкове масло, вершки, яйце, мускатний горіх і сіль за смаком. Добре перемішайте до однорідності.
- Дрібно наріжте цибулю, часник та селеру. Обсмажте їх на соняшниковій олії до золотистого кольору.
- Додайте фарш та насіння фенхелю, обсмажуйте до готовності м’яса, постійно помішуючи. Посоліть, поперчіть і додайте подрібнену зелень.
- Розігрійте духовку до 180 градусів.
- У форму для запікання викладіть половину картопляного пюре, розрівняйте. Зверху рівномірно розподіліть м’ясну начинку. Накрийте рештою пюре.
- Запікайте страву близько 20 хвилин, потім посипте тертим сиром і готуйте ще 5-7 хвилин, щоб сир розплавився і став рум’яним.
Вас також можуть зацікавити новини: