П’ятниця, 23 Травня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяВ який момент солити плов, щоб він вийшов смачним

В який момент солити плов, щоб він вийшов смачним

Этот материал также доступен на русском языке
Досвідчені кухарі знають маленький секрет смачного плову. Щоб плов вийшов чудово ніжним та смачним, потрібно правильно його солити.

Коли додавати сіль?

Сіль слід додавати на етапі приготування зірвака – основи плову, що складається з м’яса, цибулі та моркви.

  • Після обсмажування м’яса з овочами та додавання спецій зірвак заливають водою так, щоб вона покривала інгредієнти.
  • Потім додають сіль, ретельно перемішують і доводять до кипіння.
  • Після цього в каструлю або казан засипають промитий рис, розрівнюють і продовжують готувати без перемішування.

Такий спосіб дозволяє рису рівномірно ввібрати сіль та аромати спецій.

Скільки солі додавати?

Оптимальна пропорція солі для плову – 1 чайна ложка на 200 г рису.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні