Четвер, 22 Травня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяНайсмачніше печиво дитинства: готуємо незаслужено забуті «Каштани»

Найсмачніше печиво дитинства: готуємо незаслужено забуті «Каштани»

Этот материал также доступен на русском языке
Це печиво в дитинстві любили абсолютно всі. Згадайте цей смак, приготувавши «Каштани» за простим рецептом.

Це печиво ідеально дуже смачне, готується з простих інгредієнтів та не потребує особливих зусиль. Тож коли хочеться чогось солодкого до чаю чи кави, зупиніться саме на ньому.

Раніше ми розповідали, як приготувати неймовірно смачний торт «Три склянки».

Інгредієнти

Для тіста:

  • Варені жовтки – 5 шт.
  • Сметана 20% – 2 ст. л. (80 г)
  • Борошно – 2,5 ст. л. (400 г)
  • Вершкове масло – 200 г
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Чвертинки волоського горіха – 35 шт.

Для глазурі:

  • Цукор – 200 г
  • Какао-порошок – 2 ст. л. (20 г)
  • Вершкове масло – 100 г
  • Молоко – 50 мл
  • Вафлі – 250 г

Приготування

1. Розм’якшене вершкове масло збийте міксером (2-3 хвилини) до світлої маси.

2. Жовтки перетираємо через сито, додаємо сметану і збиваємо міксером.

3. Потроху додаємо борошно і замішуємо тісто.

4. Тісто розділяємо на дві частини – одну накриваємо, а іншу скачуємо в джгут.

5. Джгут розділяємо на 15-17 частин і в кожен шматочок кладемо чверть волоського горіха.

6. Кладемо каштани на пергаментний папір і відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку на 35 хвилин.

7. Вафлі кладемо у морозилку на 30-60 хвилин, після чого натріть на середній терці.

8. Для приготування глазурі наливаємо в ківш молоко, додаємо цукор та масло. Ставимо на вогонь і тримаємо, поки цукор не розчиниться. Доводимо до кипіння. Залишаємо глазур охолоти на 5 хвилин.

9. Кожен каштан занурюємо в глазур і обвалюємо у вафельній крихті. Кладемо каштани у холодильник на 30 хвилин, щоб глазур охолола.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні