Новини

Чарівний десерт із яєць, цукру та молока зі смаком морозива: подобається і дітям, і дорослим

А називається ця страва «Сніжки». Але зараз вона незаслужено забута і залишилася десь далеко в радянському минулому, разом із нашим дитинством та юністю.

Раніше ми розповідали, як приготувати торт “Мурашник”.

Інгредієнти

  • Яйця – 5 шт.
  • Молоко – 1 л
  • Цукор – 1 склянка
  • Ванільний цукор – 1 пакетик (за бажанням)

Приготування

  1. Поділіть яйця на білки та жовтки. Збийте білки до міцної пишної піни. У цей час у каструлю налийте молоко і поставте на вогонь, доведіть його до кипіння.
  2. Обережно ложкою викладіть збиті білки на поверхню киплячого молока, уникаючи занадто великої кількості піни, оскільки під час варіння вона значно збільшиться. Коли білкові «сніжки» почнуть підніматися і збільшуватися в розмірі, акуратно дістаньте їх з молока і перекладіть на сито, щоб відійшла зайва рідина, у нашому випадку – молоко. Таким чином, проваріть усю білкову масу, але тільки з одного боку, перевертати білки не потрібно.
  3. Далі займіться жовтками: з’єднайте їх із цукром та ванільним цукром, додайте 1–2 столові ложки холодного молока та ретельно перемішайте до однорідності. Влийте отриману суміш у гаряче молоко, де ви варили білки і, безперервно помішуючи, доведіть до кипіння соус, але не дайте йому закипіти повністю. Після цього одразу зніміть з вогню.
  4. В тарілки або піали налийте соус, а зверху розподіліть сніжки чи хмари, кому як зручно їх називати.
  5. Відправте десерт у холодильник і лише потім насолоджуйтесь його дивовижним і легким смаком.

Порада. Не переварюйте жовтки, інакше соус може взятися крупинками. Щоб білки краще збивалися, беріть охолоджені яйця.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Новини

Магнітні бурі на понеділок, 13 жовтня 2025 року

Ситуація постійно змінюється. Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?

12/10/2025 22:59
  • Статті

Як зробити відпочинок таким, що запам’ятовується: вибираємо відповідний тур і надійне турагентство

Плануючи чергову відпустку або міні-канікули, всі хочуть бути впевненими в тому, що все пройде гладко…

12/10/2025 22:38
  • Новини

Гороскоп з 13 по 19 жовтня: глибина пристрастей та поворот кохання

Тиждень із 13 по 19 жовтня несе як світло, так і тінь. Читайте, як краще…

12/10/2025 21:46
  • Новини

Робимо запаси на зиму: яблука сушимо, помідори заморожуємо

Осінь — час збирати врожай і заготовляти його. Сушені яблука та заморожені помідори зберігають смак,…

12/10/2025 21:23
  • Статті

Зцілююче миро: Нерозгадане диво Іверської ікони

Історія Іверсько-Мірненської ікони почалася зі знахідки занедбаного образу і обернулася ланцюжком чудес, які досі вражають…

12/10/2025 19:59
  • Новини

Календар рибалки: не пропустіть «найкльовий» день цього тижня

Якщо ви плануєте виїзд на рибалку на цьому тижні, головне — знати, в який день…

12/10/2025 19:23