А називається ця страва «Сніжки». Але зараз вона незаслужено забута і залишилася десь далеко в радянському минулому, разом із нашим дитинством та юністю.
Раніше ми розповідали, як приготувати торт “Мурашник”.
Інгредієнти
- Яйця – 5 шт.
- Молоко – 1 л
- Цукор – 1 склянка
- Ванільний цукор – 1 пакетик (за бажанням)
Приготування
- Поділіть яйця на білки та жовтки. Збийте білки до міцної пишної піни. У цей час у каструлю налийте молоко і поставте на вогонь, доведіть його до кипіння.
- Обережно ложкою викладіть збиті білки на поверхню киплячого молока, уникаючи занадто великої кількості піни, оскільки під час варіння вона значно збільшиться. Коли білкові «сніжки» почнуть підніматися і збільшуватися в розмірі, акуратно дістаньте їх з молока і перекладіть на сито, щоб відійшла зайва рідина, у нашому випадку – молоко. Таким чином, проваріть усю білкову масу, але тільки з одного боку, перевертати білки не потрібно.
- Далі займіться жовтками: з’єднайте їх із цукром та ванільним цукром, додайте 1–2 столові ложки холодного молока та ретельно перемішайте до однорідності. Влийте отриману суміш у гаряче молоко, де ви варили білки і, безперервно помішуючи, доведіть до кипіння соус, але не дайте йому закипіти повністю. Після цього одразу зніміть з вогню.
- В тарілки або піали налийте соус, а зверху розподіліть сніжки чи хмари, кому як зручно їх називати.
- Відправте десерт у холодильник і лише потім насолоджуйтесь його дивовижним і легким смаком.
Порада. Не переварюйте жовтки, інакше соус може взятися крупинками. Щоб білки краще збивалися, беріть охолоджені яйця.
Читайте також: