Новини

Неймовірно м’які і повітряні пиріжки з оригінальною начинкою: не залишиться навіть крихти

Відома українська блогерка Валентина Сова поділилася рецептом найсмачніших пиріжків з оригінальною начинкою. Легкі наче пушинка і просто тануть у роті.

Вам буде цікаво: Такі оладки зметуть зі столу ще гарячими: оригінальний рецепт із незвичайним інгредієнтом

Не треба чекати, поки зайде опара, змішали усі інгредієнти і легке, м’яке тісто готове.

Інгредієнти для смажених пиріжків

Для тіста:

  • 1 склянка кефіру
  • 1 склянка води
  • 1,5 столової ложки олії в тісто і 1-1,5 склянки для смаження
  • 2 ч. ложки цукру
  • 15-20 г сирих дріжджів
  • 700 г борошна
  • 0,5 ч. ложки розпушувача
  • 0,5 ч. ложки соди.

Для начинки:

  • 4 яйця
  • 200-300 г сиру «Сулугуні» чи домашнього сиру
  • 50 г твердого сиру
  • 2 столові ложки сметани чи майонезу
  • Зелень – цибуля і кріп
  • Сіль – за смаком

Пиріжки зі смачною начинкою – приготування

  1. У великій мисці з’єднати кефір і воду, злегка тепленькі, влити олію, додати дріжджі, цукор. Добре усе перемішати.
  2. На борошно насипати розпушувач, просіяти и частинами додати у тісто.
  3. Наприкінці додати соду.
  4. Замісити еластичне і м’яке тісто. Прибрати його у тепле місце на 1,5-2 години.
  5. У цей час зробити начинку. Для цього мілко нарізати зелену цибулю, кріп. На тертці натерти сулугуні чи моцарелу, твердий сир, відварені яйця, підсолити, додати сметану і перемішати начинку.
  6. Тісто, що підійшло, розділити на порційні шматочки по 80-90 г, руками розпластати кожен шматочок, по центру викласти начинку і зліпити як звичайні пиріжки.
  7. Дати пиріжкам відпочити хвилин 10-15.
  8. Розігріти сковороду з олією і обсмажити пиріжки з двох сторін до золотистого кольору і повної готовності.
  9. До речі, це тісто можна використовувати і для вареників на пару. Що стосується начинки, то можна брати будь-яку на свій смак.

Смачного!

Читайте також:

Новое на сайте

  • Новини

Сонце заспокоїлося? Чи варто хвилюватися 24 листопада: прогноз геомагнітної активності

Магнітні збурення формуються через активність Сонця. Викиди корональної маси та посилені потоки сонячного вітру здатні…

23/11/2025 21:00
  • Новини

24 листопада Україну накриє контрастна погода: куди прийде спека, а куди — сніг

Від мінусових ночей до майже весняного тепла. Чим здивує понеділок?

23/11/2025 20:00
  • Новини

Секрет мега врожайності: морква, посіяна восени, дає кращі коренеплоди

Як підготувати грядки зараз, щоб навесні зібрати рекордну кількість моркви. Дві техніки підзимового посіву, які…

23/11/2025 19:00
  • Новини

Салат із “пекінки” та горошку: його готують за 10 хвилин

Кулінарний хіт у будь-яку пору року. Ось як приготувати смачну і корисну страву з інгредієнтів,…

23/11/2025 18:00
  • Новини

Гороскоп на 24 -30 листопада: кар’єра, почуття й інтуїція — головні тенденції нового тижня

Наступні 7 днів відкриють шлях до рішень, які ви давно відкладали. Астрологи розповіли, чого ще…

23/11/2025 17:00
  • Новини

Як правильно варити картоплю: кулінари поставили крапку у вічній суперечці

У яку воду треба класти картоплю при варінні кип'яток чи холодну? От якому випадку це…

23/11/2025 16:00