Понеділок, 19 Травня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяЦей повітряний десерт просто тане в роті: готуємо найніжнішу полуничну панакоту

Цей повітряний десерт просто тане в роті: готуємо найніжнішу полуничну панакоту

Этот материал также доступен на русском языке
У сезон полуниці здивуйте рідних та гостей неймовірним десертом з цієїї ягоди. Це неймовірно смачно!

Полунична панакота – це класичний італійський десерт, який підкорює своєю легкою, повітряною текстурою та ніжним, легким смаком. Приготуйте його самостійно – повірте, це зробити дуже просто!

Раніше ми розповідали, як приготувати торт «Прага» в домашніх умовах.

Інгредієнти

  • Вершки (30% жирності) — 400 г
  • Желатин — 1 повна ст. л.

  • Цукор — 2–3 ст. л. або за смаком

  • Полуниця для соусу — 250–300 г

  • Цукор для соусу — за смаком

  • Ваніль — дрібка або пачечка ванільного цукру

Приготування

  1. Желатин заливаємо вершками.
  2. В одній каструльці підігріваємо вершки з 1,5 столової ложки цукром і ваніллю, в другій – набухлий желатин (не до кипіння, тільки до розчинення).
  3. Обидві суміші зʼєднуємо, добре перемішуємо вінчиком, розливаємо по креманках.
  4. Полуницю перебиваємо блендером, додаємо 1,5 столової ложки цукру і добре перемішуємо. Можна довести до кипіння.
  5. Коли полуничний соус охолоне, поливаємо ним застиглі вершки. Прикрашаємо шматочками полуниці.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні