Полунична панакота – це класичний італійський десерт, який підкорює своєю легкою, повітряною текстурою та ніжним, легким смаком. Приготуйте його самостійно – повірте, це зробити дуже просто!
Раніше ми розповідали, як приготувати торт «Прага» в домашніх умовах.
Інгредієнти
- Вершки (30% жирності) — 400 г
-
Желатин — 1 повна ст. л.
-
Цукор — 2–3 ст. л. або за смаком
-
Полуниця для соусу — 250–300 г
-
Цукор для соусу — за смаком
-
Ваніль — дрібка або пачечка ванільного цукру
Приготування
- Желатин заливаємо вершками.
- В одній каструльці підігріваємо вершки з 1,5 столової ложки цукром і ваніллю, в другій – набухлий желатин (не до кипіння, тільки до розчинення).
- Обидві суміші зʼєднуємо, добре перемішуємо вінчиком, розливаємо по креманках.
- Полуницю перебиваємо блендером, додаємо 1,5 столової ложки цукру і добре перемішуємо. Можна довести до кипіння.
- Коли полуничний соус охолоне, поливаємо ним застиглі вершки. Прикрашаємо шматочками полуниці.
Вас також можуть зацікавити новини: