Четвер, 15 Травня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяКапустяний пиріг з картоплею: смачна та ситна вітамінна випічка

Капустяний пиріг з картоплею: смачна та ситна вітамінна випічка

Этот материал также доступен на русском языке
В редакцію надійшло одразу кілька різних рецептів страв з молодої капусти. Наші читачі діляться улюбленими рецептами, які не тільки смакують, але й не потребують багато часу та коштів.

Ми вже пропонували вам деякі з рецептів:

Капустяний пиріг з картоплею

Інгредієнти

  • «Молода капуста —1 кілограм,
  • варена товчена картопля — 600 грамів,
  • шинка або копчене сало —150 грамів,
  • твердий сир — 100 грамів,
  • зелена цибуля —1 пучок,
  • яйця — 2 штуки,
  • сметана — 1 столова ложка,
  • чорний перець, сіль —за смаком,
  • олія або смалець для змащування форми.

Приготування

  1. Картоплю помістити у глибоку миску, додати яйця, сир, сіль за смаком та цибулю, добре перемішати.
  2. У капусти вирізати качан і занурити у киплячу воду (можна додати трішки оцту, якщо листя товсте) на кілька хвилин. Капустину обережно дістати, зняти верхнє листя. Потім знову повернути у киплячу воду й знову зняти все велике листя капусти (як на голубці). Решту листя, центральну частину капусти посікти.
  3. Бекон викласти на суху сковорідку, поставити на середній вогонь та смажити 5-7 хвилин на повільному вогні. Бекон перекласти до картоплі, а у сковорідку викласти нашатковану капусту. Посолити й добре перемішати, тушкувати, доки випарується сік, який пустить капуста. Смажений бекон, картоплю, тушковану капусту добре перемішати.
  4. Розігріти духовку до 180 градусів. Сковорідку або форму для пирога (діаметр 24 сантиметри), в якій пектимете пиріг, змастити тонким шаром смальцю або олії, викласти велике капустяне листя по колу так, щоб частина листків звисала з країв (ними потім накриємо начинку), а у центрі покласти капустяний лист так, щоб дно було закладене повністю.
  5. Викласти на капусту начинку й розрівняти. Покласти решту листя посередині і накрити листям, що звисає з боків. Обережно змастити поверхню так званого пирога сметаною за допомогою кулінарного пензлика й поставити у розігріту духовку.
  6. Пекти 45-55 хвилин, доки пиріг підрум’яниться. Добре смакує і холодним, і гарячим».

Семен Петрович, м. Охтирка

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні