Вівторок, 13 Травня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяЗапечена капуста під цибулевим соусом

Запечена капуста під цибулевим соусом

Этот материал также доступен на русском языке
Готувати страви з молодої капусти – одне задоволення: для фантазії простір, все готується швидко, ніжний смак.

Запечена капуста під цибулевим соусом

Запечена капуста під соусом цибулі – це 20-25 хвилин від початку до кінця приготування страви. Ви отримуєте ніжну запіканку під соусом, від якої не відірватись. При цьому страва дуже корисна завдяки низькокалорійності капусти.

Інгредієнти

  • «Молода капуста —1 кілограм,
  • цибуля ріпчаста — 2 штуки,
  • борошно — 1 чайна ложка,
  • вершкове масло або олія — 30 грамів,
  • часник — 4 зубчики,
  • домашня сметана або вершки 30% жирності — 200 мілілітрів,
  • твердий сир — 200 грамів,
  • кріп —1 пучок,
  • сіль — за смаком.

Приготування

  • Духовку розігріти до 200 градусів.
  • Капусту викласти у жаротривкий посуд, посолити і скропити олією. Поставити у розігріту духовку на 12-15 хвилин.
  • Тим часом у сковорідці розігріти масло або олію і додати цибулю. Суміш посолити за смаком й тушкувати до золотистого кольору.
  • Додати часник та борошно. Вимішати усе разом і влити сметану або вершки. Добре перемішати й довести соус до кипіння.
  • Зняти з вогню.
  • Дістати капусту з духовки і вилити на неї цибулевий соус, посипати тертим сиром.
  • Знову поставити у духовку на 5-10 хвилин, щоб сир зарум’янився.

Перед подачею до столу посипати кропом».

Олена Андріївна, м. Здолбунів

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні