Запечена капуста під цибулевим соусом
Запечена капуста під соусом цибулі – це 20-25 хвилин від початку до кінця приготування страви. Ви отримуєте ніжну запіканку під соусом, від якої не відірватись. При цьому страва дуже корисна завдяки низькокалорійності капусти.
Інгредієнти
- «Молода капуста —1 кілограм,
- цибуля ріпчаста — 2 штуки,
- борошно — 1 чайна ложка,
- вершкове масло або олія — 30 грамів,
- часник — 4 зубчики,
- домашня сметана або вершки 30% жирності — 200 мілілітрів,
- твердий сир — 200 грамів,
- кріп —1 пучок,
- сіль — за смаком.
Приготування
- Духовку розігріти до 200 градусів.
- Капусту викласти у жаротривкий посуд, посолити і скропити олією. Поставити у розігріту духовку на 12-15 хвилин.
- Тим часом у сковорідці розігріти масло або олію і додати цибулю. Суміш посолити за смаком й тушкувати до золотистого кольору.
- Додати часник та борошно. Вимішати усе разом і влити сметану або вершки. Добре перемішати й довести соус до кипіння.
- Зняти з вогню.
- Дістати капусту з духовки і вилити на неї цибулевий соус, посипати тертим сиром.
- Знову поставити у духовку на 5-10 хвилин, щоб сир зарум’янився.
Перед подачею до столу посипати кропом».
Олена Андріївна, м. Здолбунів
Читайте також: