Субота, 28 Червня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяНайсмачніший торт «Прага» в домашніх умовах: цьому рецепту вже більше 40 років

Найсмачніший торт «Прага» в домашніх умовах: цьому рецепту вже більше 40 років

Этот материал также доступен на русском языке
Пропонуємо класичний рецепт торту «Прага» в домашніх умовах. В жодному ресторані вам не подадуть такого смачного десерту, ніж той що приготований вдома. Цей торт ідеально доповнить святковий стіл і стане його кулінарною окрасою.

Рецептом торту «Прага», якому вже більше 40 років поділилася на своїй сторінці в інстаграм Таллі Корольова.

Вам буде цікаво: Печиво на сметані як у бабусі: найм’якше, повітряне та смачне – найпростіший рецепт

Рецепт перевірений і заслуговує на увагу. Класика ніколи не виходить з моди.

Інгредієнти для “Празького” торту

Для коржів:

  • 0,5 баночки сирого згущеного молока;
  • 1 склянки цукру;
  • 2 яйця;
  • 1 склянки сметани;
  • 1 ч.л. соди, погасити соком лимона;
  • 1,5 склянки просіяного борошна;
  • 3 ст. л. какао.

Для крему:

  • 1 жовток;
  • 20 мл. води;
  • 0,5 баночки сирого згущеного молока;
  • 200 г вершкового масла;
  • 40 г какао.

Для глазурі:

  • 4 ст. л. молока;
  • 4 ст. л. цукру;
  • 2 ст. л. какао порошку;
  • 50 грамів вершкового масла.

Торт “Прага” – приготування

  1. Для крему треба змішати воду, жовток і згущене молоко. Варити до загустіння, охолодити.
  2. Вершкове масло треба збити у піну. Поступово ложками додавати заварну масу у масло. В кінці додати какао, перемішати. Крем готовий.
  3. Щоб коржі були соковитими, приготувати сироп для просочування, для цього 115 мл окропу зєднати з 100 цукру. Розмішати, щоб розчинився цукор. Охолодити. Додати столову ложку коньяку.
  4. Змішати усі інгредієнти для коржів у глибокій мисці. Випікати корж у розігрітій до 180 градусів духовці 35-45 хвилин, залежить від вашої духовки.
  5. Після того, як корж охолоне, прибрати його у холодильник, бажано на ніч. Треба замотати його у харчову плівку, щоб він не був сухим.
  6. Потім розрізати на три частини, гострим ножем зняти «шапочку».
  7. У роз’ємне кільце покласти корж. Просочити його сиропом. Змащуємо злегка варенням (автор рецепту радить абрикосове). Викласти половину крему. Повторюємо такуж процедуру з другим и третім коржем.
  8. Готовий торт прибрати на пару годин в холодильник. Потім залити глазур’ю.
  9. Для її приготування треба перемішати усі інгредієнти в сотейнику і поставити на вогонь, коли маса закипить, додати вершкове масло і трохи проварити до загустіння.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні