У День яблучного пирога точно варто приготувати цей десерт! Пропонуємо скористатися дуже простим рецептом, для якого навіть духовка не потрібна!
Раніше ми розповідали, як приготувати брауні без випікання з трьох інгредієнтів.
Інгредієнти
- борошно – 150 г
- сметана – 150 г
- яйце куряче – 1 шт.
- цукор – 30 г
- розпушувач – 10 г
- олія – 30 мл
- яблука – 350 г
- вершкове масло – 30 г
- цукор ванільний
- кориця
Приготування
- Яблука миємо, обсушуємо. Чистимо від шкірки, видаляємо серцевину та нарізаємо тонкими шматочками.
- Для тіста в мисці з’єднуємо яйце, цукор, ванільний цукор, перемішуємо віничком. Додаємо олію, сметану, ще раз перемішуємо й всипаємо просіяне борошно та розпушувач. Усе добре перемішуємо.
- На сковороді розтоплюємо вершкове масло, додаємо цукор і перемішуємо так, щоб він розчинився. Потім викладаємо яблука, посипаємо корицею та обсмажуємо до м’якості.
- Виливаємо тісто зверху на яблука й розрівнюємо.
- Накриваємо сковороду кришкою та готуємо пиріг на повільному вогні 15–20 хвилин – до готовності. Потім акуратно перевертаємо випічку за допомогою тарілки дном догори, після чого лопаткою знову викладаємо на сковороду та обсмажуємо з іншого боку під кришкою ще 5–10 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою.
Вас також можуть зацікавити новини: