Вівторок, 13 Травня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяПовітряне тісто й ароматна начинка: найпростіший рецепт яблучного пирога без випічки

Повітряне тісто й ароматна начинка: найпростіший рецепт яблучного пирога без випічки

Этот материал также доступен на русском языке
Цей яблучний пиріг вийде навіть у новачків у роботі з тістом. Без випічки та зайвої мороки – просто, швидко й неймовірно смачно!

У День яблучного пирога точно варто приготувати цей десерт! Пропонуємо скористатися дуже простим рецептом, для якого навіть духовка не потрібна!

Раніше ми розповідали, як приготувати брауні без випікання з трьох інгредієнтів.

Інгредієнти

  • борошно – 150 г
  • сметана – 150 г
  • яйце куряче – 1 шт.
  • цукор – 30 г
  • розпушувач – 10 г
  • олія – 30 мл
  • яблука – 350 г
  • вершкове масло – 30 г
  • цукор ванільний
  • кориця

Приготування

  1. Яблука миємо, обсушуємо. Чистимо від шкірки, видаляємо серцевину та нарізаємо тонкими шматочками.
  2. Для тіста в мисці з’єднуємо яйце, цукор, ванільний цукор, перемішуємо віничком. Додаємо олію, сметану, ще раз перемішуємо й всипаємо просіяне борошно та розпушувач. Усе добре перемішуємо.
  3. На сковороді розтоплюємо вершкове масло, додаємо цукор і перемішуємо так, щоб він розчинився. Потім викладаємо яблука, посипаємо корицею та обсмажуємо до м’якості.
  4. Виливаємо тісто зверху на яблука й розрівнюємо.
  5. Накриваємо сковороду кришкою та готуємо пиріг на повільному вогні 15–20 хвилин – до готовності. Потім акуратно перевертаємо випічку за допомогою тарілки дном догори, після чого лопаткою знову викладаємо на сковороду та обсмажуємо з іншого боку під кришкою ще 5–10 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні