Молдавські мітітеї на сковороді
Смажать мітітеї на гратарі – це решітка, яку кладуть поверх мангала. У домашніх умовах можна посмажити на сковороді.
Інгредієнти
- М’ясний фарш (свинина і яловичина) – 500 г,
- крохмаль кукурудзяний – 1 столова ложка,
- часник – 3 зубчика,
- сода – 0,5 чайної ложки,
- вода мінеральна (сильногазована, охолоджена) – 100 мл,
- сіль — 0,5 чайної ложки,
- чебрець – 0,5 чайної ложки,
- перець чорний – чверть чайної ложки.
Приготування
- Підготуйте фарш. Краще використовувати в міру жирний – 20-25% жиру. Це важливо для соковитості страви.
- Додайте до фаршу натертий на тертці або дрібно порізаний часник, сіль, перець, чебрець і крохмаль.
- Соду розчиніть у воді.
- Замісіть фарш. Додайте воду з содою у фарш і добре вимісіть. Маса має вийти однорідною і злегка в’язкою. Для більшої щільності ковбасок фарш можна відбити: із зусиллям кидати назад у миску не менше 15-20 разів.
- Прикрийте посудину з фаршем кришкою або затягніть плівкою і поставте в холодильник мінімум на 3 години (можна на ніч).
- Сформуйте ковбаски. Мітітеї ліплять руками – у вигляді невеликих щільних ковбасок завдовжки 7-10 см.
- Обсмажте. На добре розігрітій сковороді з олією обсмажте мітітеї до рум’яної скоринки з усіх боків. Потім накрийте кришкою і дайте «дійти» кілька хвилин на вимкненій плиті.
- Приготуйте соус: 2 столові ложки томатної пасти розмішайте зі 100 мл води, додайте 1/2 чайної ложки цукру, сіль, трохи оцту. Прогрійте 5-7 хвилин. У самому кінці додайте подрібнений часник (кілька зубчиків) і рубану зелень.
Готові мітітеї полийте соусом і подайте з консервованим зеленим горошком і маринованою цибулею (можна сиру цибулю скропити оцтом).
Читайте також: