Середа, 30 Квітня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяПхалі зі шпинату та молодої капусти - найпопулярніша страва грузинської кухні

Пхалі зі шпинату та молодої капусти – найпопулярніша страва грузинської кухні

Этот материал также доступен на русском языке
Пхалі – популярна страва грузинської кухні, і основа його – будь-який овоч чи зелень.

Пхалі зі шпинату та молодої капусти

Грузини використовують для основи будь-яку зелень: у хід йде капуста, листя кропиви, шпинат; молоде бадилля редиски, буряків, цвітної капусти; мангольд, а також м’ясо, риба чи субпродукти.

Інгредієнти

  • Шпинат – 250 грамів,
  • капуста молода – 250 грамів,
  • горіхи волоські очищені – 50 грамів,
  • зелень кінзи – 30 грамів,
  • цибуля ріпчаста – 1 штука,
  • часник – 1-2 зубчики,
  • гранат – 1 штука,
  • хмелі-сунелі – 1/3 чайної ложки,
  • коріандр мелений – 1/3 чайної ложки,
  • оцет винний – 1 чайна ложка,
  • сіль, перець – за смаком.

Приготування

  1. Шпинат промити й відварити в киплячій воді протягом хвилини. Після цього відкинути на сито. Молоду капусту нарізати великими шматками, впродовж п’яти хвилин варити і відкинути на сито.
  2. Поки шпинат і капуста охолоджуються, горіхи, кінзу, цибулю й часник пропустити через м’ясорубку з дрібною решіткою. В отриману пасту додати приправи, сіль, перець, оцет і добре розтерти.
  3. Шпинат і капусту добре віджати від зайвої рідини і також пропустити через м’ясорубку. Змішати з горіховою пастою. Сформувати кульки розміром з волоський горіх, зробити в кожній поглиблення і вкласти кілька зерняток гранату.

Читайте также:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні