Пхалі зі шпинату та молодої капусти
Грузини використовують для основи будь-яку зелень: у хід йде капуста, листя кропиви, шпинат; молоде бадилля редиски, буряків, цвітної капусти; мангольд, а також м’ясо, риба чи субпродукти.
Інгредієнти
- Шпинат – 250 грамів,
- капуста молода – 250 грамів,
- горіхи волоські очищені – 50 грамів,
- зелень кінзи – 30 грамів,
- цибуля ріпчаста – 1 штука,
- часник – 1-2 зубчики,
- гранат – 1 штука,
- хмелі-сунелі – 1/3 чайної ложки,
- коріандр мелений – 1/3 чайної ложки,
- оцет винний – 1 чайна ложка,
- сіль, перець – за смаком.
Приготування
- Шпинат промити й відварити в киплячій воді протягом хвилини. Після цього відкинути на сито. Молоду капусту нарізати великими шматками, впродовж п’яти хвилин варити і відкинути на сито.
- Поки шпинат і капуста охолоджуються, горіхи, кінзу, цибулю й часник пропустити через м’ясорубку з дрібною решіткою. В отриману пасту додати приправи, сіль, перець, оцет і добре розтерти.
- Шпинат і капусту добре віджати від зайвої рідини і також пропустити через м’ясорубку. Змішати з горіховою пастою. Сформувати кульки розміром з волоський горіх, зробити в кожній поглиблення і вкласти кілька зерняток гранату.
Читайте также: