Понеділок, 28 Квітня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяУлюблена випічка з дитинства: готуємо вергуни всього з шести інгредієнтів

Улюблена випічка з дитинства: готуємо вергуни всього з шести інгредієнтів

Этот материал также доступен на русском языке
Вергуни – це дуже смачна випічка, яку можна приготувати буквально за пів години. Переконайтесь у цьому самі!

Хочете приготувати щось смачне до чаю просто і швидко? Обирайте вергуни! Усього шість простих інгредієнтів, які точно знайдуться в домі й пів години часу – і улюблена з дитинства випічка готова!

Раніше ми розповідали, як спекти торт «Наполеон» у склянках.

Інгредієнти для найсмачніших вергунів

  • яйце – 2 шт.
  • горілка – 1 ст. л.
  • борошно – 1 склянка
  • сіль – 0,25 ч. л.
  • цукрова пудра – 2 ст. л.
  • олія для смаження

Вергуни – етапи приготування

  1. Збийте яйця із сіллю.
  2. Додайте горілку й добре перемішайте.
  3. Поступово додавайте борошно, замішуючи тісто.
  4. Тісто зберіть в кулю, накрийте тарілкою і залишіть на 15-20 хвилин.
  5. Відокремте половину тіста і розкатіть в якомога тонший пласт, трохи підсипаючи поверхню борошном. Наріжте тісто на смужки, завтовшки 3-4 сантиметри, а потім поперек.
  6. У центрі кожного шматочка зробіть надріз і протягніть через нього один кінець смужки тіста, вивернувши їх.
  7. Розігрійте олію в сотейнику, щоб вергуни плавали й обсмажте їх до золотистого кольору.
  8. Готові вергуни викладіть на паперову серветку, щоб забрала надлишки олії, і посипте цукровою пудрою.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні