Бризоль зі свинячого фаршу
У перекладі з французької «бризоль» означає «обсмажувати в яйці». Приготувати його можна з будь-якого м’яса – птиці, свинини, телятини і навіть риби. Ми пропонуємо простий варіант зі свинячого фаршу.
Інгредієнти
- Фарш м’ясний із нежирної свинини – 500 г,
- цибуля ріпчаста – 1 шт.,
- часник – 2 зубчики,
- соєвий соус – 2 столові ложки,
- яйця курячі – 4 шт.,
- олія рослинна – 30 мл, сіль,
- перець чорний – за смаком.
Приготування
-
До фаршу додайте 1 яйце, соєвий соус, дрібно нарізану цибулю та часник. Посоліть і поперчіть за смаком.
-
Добре вимісіть фарш і відбийте його пару хвилин – так він буде щільнішим і не розсипатиметься.
-
Накрийте фарш харчовою плівкою і приберіть у холодильник на 20-30 хвилин.
-
Розділіть охолоджений фарш на 3 рівні частини (орієнтуйтеся на розмір пательні: коржик із м’яса має легко поміщатися в неї).
-
Сформуйте з кожної частини фаршу плоский корж. Зручно викладати фарш на плівку, накрити зверху другою плівкою і розкачати качалкою.
-
У тарілці виделкою збийте 1 яйце. Викладіть на поверхню збитого яйця корж із фаршу (м’ясо має опинитися зверху, яйце – знизу). Обережно нахиляючи тарілку, перелийте все разом на розігріту сковороду.
-
Обсмажте з одного боку – яєчного.
-
Таким же чином приготуйте ще 2 коржі.
-
Одразу після смаження кожен коржик акуратно згорніть у рулет – робіть це, поки вони ще гарячі, інакше можуть потріскатися.
-
Викладіть рулети у форму і відправте в розігріту до 170 градусів духовку на 15 хвилин.
Готову страву наріжте на порційні шматочки. Подавайте з гарніром і сезонними овочами.
Читайте також: