Неділя, 27 Квітня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяПоласуємо стравою французької кухні: бризоль зі свинячого фаршу

Поласуємо стравою французької кухні: бризоль зі свинячого фаршу

Этот материал также доступен на русском языке
Бризоль - страва французької кухні. Але насправді багато хто з нас хоча б раз її готував, навіть не знаючи, що вона так називається.

Бризоль зі свинячого фаршу

У перекладі з французької «бризоль» означає «обсмажувати в яйці». Приготувати його можна з будь-якого м’яса – птиці, свинини, телятини і навіть риби. Ми пропонуємо простий варіант зі свинячого фаршу.

Інгредієнти

  • Фарш м’ясний із нежирної свинини – 500 г,
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.,
  • часник – 2 зубчики,
  • соєвий соус – 2 столові ложки,
  • яйця курячі – 4 шт.,
  • олія рослинна – 30 мл, сіль,
  • перець чорний – за смаком.

Приготування

  1. До фаршу додайте 1 яйце, соєвий соус, дрібно нарізану цибулю та часник. Посоліть і поперчіть за смаком.

  2. Добре вимісіть фарш і відбийте його пару хвилин – так він буде щільнішим і не розсипатиметься.

  3. Накрийте фарш харчовою плівкою і приберіть у холодильник на 20-30 хвилин.

  4. Розділіть охолоджений фарш на 3 рівні частини (орієнтуйтеся на розмір пательні: коржик із м’яса має легко поміщатися в неї).

  5. Сформуйте з кожної частини фаршу плоский корж. Зручно викладати фарш на плівку, накрити зверху другою плівкою і розкачати качалкою.

  6. У тарілці виделкою збийте 1 яйце. Викладіть на поверхню збитого яйця корж із фаршу (м’ясо має опинитися зверху, яйце – знизу). Обережно нахиляючи тарілку, перелийте все разом на розігріту сковороду.

  7. Обсмажте з одного боку – яєчного.

  8. Таким же чином приготуйте ще 2 коржі.

  9. Одразу після смаження кожен коржик акуратно згорніть у рулет – робіть це, поки вони ще гарячі, інакше можуть потріскатися.

  10. Викладіть рулети у форму і відправте в розігріту до 170 градусів духовку на 15 хвилин.

Готову страву наріжте на порційні шматочки. Подавайте з гарніром і сезонними овочами.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні