Хочете здивувати гостей цікавою закускою на Великдень? Ловіть простий рецепт, який точно стане в пригоді на свята. Ці тарталетки готуються дуже просто, а їхній вигляд дійсно запам’ятовується. І ваш улюблений салат в них “заграє новими фарбами”!
Раніше ми розповідали, як приготувати надзвичайно смачну та яскраву паску «Вишиванка».
Інгредієнти:
-
Борошно – 250 г
-
Яйце – 1 шт.
-
Вершкове масло (холодне) – 120 г
-
Сіль – 1/2 ч. ложки
-
Розпушувач – 1/2 ч. ложки
-
Холодна вода (за потреби) – 1–2 ст. ложки
- Улюблений салат
Приготування:
- Додайте сіль і розпушувач до борошна. Добре перемішайте.
- Додайте нарізане холодне вершкове масло та яйце.
- Замісіть тісто, але не вимішуйте занадто ретельно. Головне – зберіть все в кулю. Якщо яйце не досить велике, долийте 1–2 ст. ложки холодної води. Поставте тісто в холодильник на 30 хвилин настоятися.
- Відкладіть трохи тіста для формування ручок до кошиків. З решти тіста сформуйте тарталетки: візьміть по шматочку і розподіліть рівномірно по формочках. Зайве тісто заберіть, якщо потрібно – додайте.
- Перед випіканням наколіть дно тарталеток виделкою, щоб під час випікання вони не здувалися.
- Із залишку тіста скатайте тонкі джгутики. З’єднайте їх попарно, сплетіть у косички довжиною приблизно 10–12 см. Сформуйте з них підковки — це будуть ручки для кошичків. Прикладіть до формочок, щоб перевірити розмір.
- Випікайте тарталетки разом із ручками в духовці при температурі 180 градусів приблизно 10 хвилин. Вони не повинні сильно підрум’янитися.
- Готові тарталетки вийміть з формочок і наповніть улюбленим салатом, вставте ручки.
Вас також можуть зацікавити новини: