На магазинних прилавках уже можна зустріти багато великодньої випічки. Проте далеко не вся є безпечною. Тож якщо цього року ви вирішили не пекти паску самостійно, а придбати її, потрібно звернути увагу на кілька речей.
Раніше ми розповідали, як приготувати надзвичайно смачну та яскраву паску «Вишиванка».
Яку паску не варто купувати
Небезпечною може бути паска, яка містить багато шкідливих інгредієнтів. Це можуть бути інгредієнти низької якості, завелика кількість синтетичних барвників чи стабілізаторів, які можуть стати причиною алергічної реакції, проблем з травленням чи навіть отруєння.
Тому не варто купувати паску:
- якщо ціна дуже низька – це вказує на використання дешевих інгредієнтів, які часто можуть бути неякісними;
- якщо колір посипки надто яскравий чи “кислотний” – натуральні барвники мають більш приглушені відтінки;
- яка містить забагато посипки – це може вказувати на неякісну глазур;
- на якій відсутнє маркування чи складу – це означає, що виробник явно хоче їх приховати;
- у складі якої наявні барвники, які можуть мати негативні наслідки на стан здоров’я: це барвники з маркуванням Е102 (тартразин), Е104 (жовтий хіноліновий), Е110 (жовтий “сонячний захід” FCF), Е122 (азорубін, кармуазин), Е124 (понсо 4R), Е129 (червоний чарівний АС), Е133 (синій блискучий FCF).
Як обрати хорошу паску
Насамперед, щоб обрати якісну паску, варто купувати її тільки в перевірених виробників. Перед купівлею варто ознайомитися з інтернет-відгуками про виробника.
Завжди дивіться на склад.
Купуйте паску з мінімальною кількістю посипки, а також з натуральними прикрасами із сухофруктів, горіхів, насіння, цукрової пудри тощо.
Вас також можуть зацікавити новини:
- Покупцям продають несправжню корицю: як відрізнити фальшивку та уникнути небезпеки (відео)
- Тісто підніметься завжди: зробіть правильний вибір між содою, розпушувачем і амонієм (відео)
Джерело: РБК-Україна