Здивуйте своїх рідних та гостей на Великдень надзвичайно смачним, повітряним та ніжним десертом, який сподобається абсолютно всім! А головне – приготування цього сметанника не займе багато часу!
Раніше ми розповідали, як приготувати надзвичайно смачну та яскраву паску «Вишиванка».
Інгредієнти:
Тісто:
- пісочне шоколадне печиво – 300 г
- вершкове масло – 120 г
- молоко – 1 ст. л.
Крем:
- цукор – 150 г
- борошно – 50 г
- яйця – 2 шт.
- сметана – 400 г
- вершкове масло – 100 г
- ванільний цукор – 10 г
Приготування:
- Для приготування заварного крему змішайте в каструлі цукор з борошном, додайте яйця і перемішайте все до однорідності.
- Влийте сметану, перемішайте.
- Поставте на маленький вогонь й варіть, постійно перемішуючи, до загустіння. Доведіть до кипіння і варіть ще близько двох хвилин. Консистенція
має бути як для пудингу. - Каструлю поставте в ємність з льодом чи крижаною водою. Перемішайте й
охолодіть, накрийте харчовою плівкою й залишіть на деякий час. - Для “тіста” подрібніть печиво в крихту за допомогою блендера. Влийте в крихту розтоплене вершкове масло і перемішайте. Додайте молоко й перемішайте.
- Третину крихти залишіть для посипки торта, решту висипте у форму діаметром 20-22 см, утрамбуйте й сформуйте бортики. Поставте в холодильник на одну годину.
- В окремій мисці розм’якшене вершкове масло збийте міксером, додайте ванільний цукор, знову збийте. Додайте частинами попередньо збитий заварний крем.
- Крем викладіть у форму зі сформованими з печива бортиками й посипте крихтами, що залишилися. Загорніть сметанник у плівку й відправте в холодильник на п’ять годин.
Вас також можуть зацікавити новини: