Якщо шукаєте щось справді особливе на Великдень – ця паска для вас. «Вишиванка» поєднує в собі ніжний смак та яскравий вигляд. Це ідеальна окраса святкоового столу!
Раніше ми розповідали, як приготувати великоднє печиво «Гнізда».
Інгредієнти:
- Яйця – 5 шт.
- Цукор – 200 г
- Молоко – 180 мл
- Вершкове масло – 230 г
- Борошно – 440 г
- Розпушувач – 12 г
- Вишня, родзинки – на власний смак
- Куркума
- Какао – 1 ст. л.
- Мак – 1 ст. л.
- Вишневий сік – 1 ст. л.
Приготування:
- Яйця збийте з цукром до збільшення маси в об’ємі. Додайте тепле молоко й розтоплене вершкове масло, знов збийте міксером.
- Додайте розпушувач і борошно частинами, кожного разу збиваючи міксером. Розділіть тісто на чотири рівні частини.
- В першу частину тіста додайте мак, у другу – какао й 2 ст.л молока, у третю – сік вишні, у четверту – куркуму на кінчику ножа.
- Зберіть паску на свій смак, від цього й залежатиме малюнок. Наприклад: шар жовтого тіста, шар з соком вишні, шар шоколадного тіста і шар макового тіста. Форму заповніть не до кінця, але більше половини.
- Відправте паску в розігріту до 180 градусів на 45 хвилин (залежить від об’єму форми). Прикрасьте на свій смак.
Вас також можуть зацікавити новини: