Забудьте про традиційну буженину — цього Великодня приготуйте справжній гастрономічний шедевр! М’ясне кільце в хрумкому тісті не лише вразить гостей, а й стане справжньою окрасою святкового столу.
Раніше ми розповідали, як приготувати салат у вигляді великодньої писанки.
Інгредієнти:
- дріжджове тісто – 600 г
- фарш – 800 г
- перепелині яйця – 8 шт.
- цибуля – 2 шт.
- печериці – 150 г
- батон – 100 г
- молоко – 100 мл
- курячі яйця – 1 шт.
- сіль, перець, спеції для м’яса
- зелень
- олія – 40 мл
Приготування:
- Батон замочіть у молоці на 10 хвилин і відтисніть зайву рідину.
- Цибулю дрібно наріжте.
- Гриби тонко наріжте.
- Обсмажте цибулю з грибами протягом 10 хвилин.
- У фарш додайте батон, варене й нарізане куряче яйце, гриби з цибулею і подрібнену зелень. Додайте сіль, перцем, спеції й добре перемішайте.
- Тісто розкотіть прямокутником товщиною 5 мм. Вздовж більшого краю викладіть фарш. Вдавіть у тісто варені й очищені перепелині яйця на відстані приблизно 3 см.
- Накрийте фарш вільним краєм тіста, з’єднайте краї й защипайте. Кінці рулету з’єднайте, щоб вийшло кільце.
- Викладіть кільце на застелене пергаментом деко й залиште у теплому місці на 30 хвилин.
- Відправте кільце в розігріту до 180 градусів духовку й випікайте протягом 50-60 хвилин до золотистої скоринки.
Вас також можуть зацікавити новини: