Пиріжки з горохом
Горохове пюре саме по собі дуже смачне, але воно також добре поєднується з тістом. З такою начинкою можна готувати і печені, і смажені пиріжки. Ми робимо смажені – м’які, пухирчасті, рум’яні.
Інгредієнти:
Начинка: 1 склянка сухого колотого гороху, 1,5 склянки води, велика цибулина, сіль, перець за смаком.
Приготування:
-
Горох добре промийте, замочіть на ніч.
-
Вранці варіть, за необхідності підливаючи холодну воду – так він швидше розвариться. Але не варіть до суцільної однорідності.
-
Коли горох станемо м’яким, злийте зайву рідину (не виливайте – може стати в нагоді).
-
Розімніть горох товкачем, додайте обсмажену цибулю, сіль та перець. Начинка має вийти м’якою, але не рідкою. За потреби додайте трохи горохової води.
Інгредієнти:
Тісто: 200 мл води, 1 столова ложка цукру, 1 чайна ложка солі, 15 г пресованих дріжджів, 1 столова ложка рослинної олії, 350-400 г борошна.
Приготування:
-
У теплій воді розчиніть дріжджі та цукор. Борошно додайте частинами. Спочатку – половину, потім всипте сіль, далі – решту борошна. Коли тісто стане густим і ви почнете вимішувати руками – влийте олію. Замісіть м’яке, трохи липке тісто (близько 10 хвилин), змастивши руки та поверхню олією. Тісто округліть, змастіть і залиште під плівкою для підйому. Воно має підійти двічі, щоразу приблизно по 40 хвилин.
-
Розділіть тісто на 14 кульок, змастіть олією, накрийте і дайте постояти. Розкотіть кожен, викладіть по ложці начинки, сформуйте пиріжки. Залиште на 10 хвилин під плівкою. Перед смаженням трохи приплюсніть.
-
Смажте на середньому вогні у великій кількості олії без кришки до рум’яності з двох боків. Слідкуйте, щоб пиріжки добре пропікалися і не підгоряли.
Читайте також: