ГоловнаДомашня енциклопедіяТрадиційна паска с секретним компонентом – дуже ароматна і довго не черствіє:...

Традиційна паска с секретним компонентом – дуже ароматна і довго не черствіє: найкращий рецепт

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо ви збираєтеся пекти паски на Великодень, то пропонуємо спробувати цей рецепт великодньої випічки. Паска виходить неймовірно смачною.

Рецепт паски на Великдень досить простий, проте є один компонент, який варто додати для смаку і того, аби паска якомога довше залишалася свіжою.

Раніше ми розповідали, як спекти паску на олександрійському тісті.

Інгредієнти:

  • 250 мл молока,
  • 30 г пресованих дріжджів,
  • 175 г цукру,
  • 120 г вершкового масла,
  • 1 столова ложка рослинної олії,
  • 2 яйця,
  • 4 яєчні жовтки,
  • 50 г сметани (15-20%),
  • 2 чайні ложки ванільного екстракту,
  • 15 г коньяку,
  • 1/2 чайної ложки солі,
  • 750 г борошна (з вмістом білка не нижче 10,5%).
  • Начинка: 200 г родзинок, 30 г коньяку.

Розмір форм: діаметр – 11 см; висота – 10 см; діаметр – 8,5 см, висота – 9 см; діаметр – 7 см, висота – 9 см.

Приготування:

  1. Родзинки заливаємо гарячою водою на 10 хвилин, обсушуємо і заливаємо коньяком. Краще зробити це напередодні – за ніч вони стануть м’якими та ароматними.
  2. У теплому молоці (30-35 градусів) розчиняємо дріжджі, додаємо 250 г борошна і перемішуємо до однорідності. Виходить негуста опара. Накриваємо та залишаємо в теплому місці на 40 хвилин.
  3. Поки підходить опара, готуємо здобу. У мисці змішуємо яйця, жовтки, сметану, сіль, олію, ванільний екстракт і весь цукор. Збиваємо міксером на середній швидкості до легкого освітлення маси. Коли цукор майже розчинився, додаємо коньяк. Не бійтеся додавати спиртне, воно випаровується, залишається аромат і випічка довго не черствіє.
  4. До опари, що підійшла, вливаємо здобну суміш і додаємо решту борошна – все відразу. Вимішуємо тісто у мисці: спочатку ложкою, потім рукою. Воно виходить м’яким і трохи липким – так і має бути. На цьому етапі місити 7-10 хвилин. Залишаємо на півгодини.
  5. Тепер додаємо вершкове масло – м’яке, але не розтоплене. Вмішуємо його порціями, добре з’єднуючи з тістом. На це йде 10-15 хвилин.
  6. Коли масло повністю вмісили, тісто накриваємо і залишаємо в теплому місці на 1 годину. Потім вмішуємо родзинки, обвалявши їх злегка в борошні – так вони краще розподіляться в тісті і не випадуть при формуванні.
  7. Ділимо його на порції – по 425 г, 225 г і 150 г. Формуємо кульки, підтягуючи краї всередину, і укладаємо у форми. Даємо підійти ще 1 годину.
  8. Випікаємо при 170 градусах: маленькі паски – 30 хвилин, середні – 35, великі – до 45. Верх за необхідності прикриваємо пергаментом.

Готові паски – м’які, еластичні, з гарною волокнистою структурою. Не осідають і довго залишаються свіжими.

Уточнення. Якщо ви захочете збільшити порцію і зробити тісто не на склянку, а на 0,5 л або 1 л молока, то для кращого вимішування тісто краще розділити на частини. Так вам буде набагато легше, та й тісто вийде повітряніше.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні