Рибний пиріг
Інгредієнти:
- Філе риби – 600 грамів,
- молоко – 700 мілілітрів,
- картопля – 1 кілограм,
- масло вершкове – 60 грамів,
- борошно – 2 столові ложки,
- сир твердий – 100 грамів,
- сіль, перець, спеції – за смаком.
Приготування:
- Беремо філе будь-якої риби – це може бути минтай, тріска, хек, лосось, сьомга – промиваємо під водою, викладаємо у форму для запікання, солимо, перчимо і заливаємо невеликою порцією молока.
- Ставимо в духовку на 15 хвилин. Потім дістаємо і розбираємо на маленькі шматочки, витягаємо кістки. Молоко проціджуємо через сито.
- Картоплю миємо, чистимо, ріжемо на акуратні великі шматочки і відварюємо в підсоленій воді до готовності. Воду зливаємо, додаємо до картоплі 30 грамів вершкового масла і 150 мілілітрів молока, робимо пюре.
- Сир натерти на тертці. Розігріваємо сковороду з рештою, 30 грамами, вершкового масла, додаємо борошно, перемішуємо. Вливаємо тонкою цівкою молоко, проварюємо до загусання. Додаємо в соус трохи натертого сиру, сіль, перець.
- Форму для запікання змащуємо маслом, викладаємо шматочки риби, заливаємо їх соусом. Зверху викладаємо картопляне пюре і посипаємо сиром. Запікаємо в духовці при температурі 180 градусів 20-25 хвилин.
Вас також можуть зацікавити новини: