ГоловнаДомашня енциклопедіяРибний пиріг: і на святковий стіл, і до сімейної вечері

Рибний пиріг: і на святковий стіл, і до сімейної вечері

Этот материал также доступен на русском языке
Прикрасою будь-якого столу може стати рибний пиріг. Такий пиріг дуже ситний завдяки поєднанню тіста та риби. Крім того, він дуже корисний, тому що як начинка використовується риба.

Рибний пиріг

Інгредієнти:

  • Філе риби – 600 грамів,
  • молоко – 700 мілілітрів,
  • картопля – 1 кілограм,
  • масло вершкове – 60 грамів,
  • борошно – 2 столові ложки,
  • сир твердий – 100 грамів,
  • сіль, перець, спеції – за смаком.

Приготування:

  1. Беремо філе будь-якої риби – це може бути минтай, тріска, хек, лосось, сьомга – промиваємо під водою, викладаємо у форму для запікання, солимо, перчимо і заливаємо невеликою порцією молока.
  2. Ставимо в духовку на 15 хвилин. Потім дістаємо і розбираємо на маленькі шматочки, витягаємо кістки. Молоко проціджуємо через сито.
  3. Картоплю миємо, чистимо, ріжемо на акуратні великі шматочки і відварюємо в підсоленій воді до готовності. Воду зливаємо, додаємо до картоплі 30 грамів вершкового масла і 150 мілілітрів молока, робимо пюре.
  4. Сир натерти на тертці. Розігріваємо сковороду з рештою, 30 грамами, вершкового масла, додаємо борошно, перемішуємо. Вливаємо тонкою цівкою молоко, проварюємо до загусання. Додаємо в соус трохи натертого сиру, сіль, перець.
  5. Форму для запікання змащуємо маслом, викладаємо шматочки риби, заливаємо їх соусом. Зверху викладаємо картопляне пюре і посипаємо сиром. Запікаємо в духовці при температурі 180 градусів 20-25 хвилин.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні