Ці два способи існують, тому не можна категорично сказати, що потрібно варити лише у холодній або гарячій воді. Все залежить від яєць, а точніше від їхньої температури. Якщо яйця ви зберігаєте в холодильнику і відварюєте відразу ж із холодильника, то доцільно відправляти їх у холодну воду.
Раніше ми розповідали, які яйця корисніші – крупні або дрібні.
Якщо ж яйця знаходилися при кімнатній температурі хоча б годину — обирайте гарячу воду.
Досвідчені кулінари пояснюють це просто. Якщо опустити холодні яйця відразу в гарячу воду, то білок максимально зчепляється зі шкаралупою, і в результаті чистити такі яйця буде дуже складно. Аналогічно і з теплими яйцями, відправленими у крижану воду. До речі, від перепаду температури вони ще й тріскаються.
Отже, якщо ви відварюєте яйця в холодній воді, спочатку їх потрібно добре промити, опустити в каструлю з водою і поставити на середній вогонь.
Скільки часу варити яйця у холодній воді:
Нагадуємо, що в киплячу воду відправляємо яйця, які були за кімнатної температури.
Скільки варити яйця у гарячій воді:
Також, щоб яйця не тріскалися та добре чистилися, досвідчені кухарі радять додавати 1 чайну ложку солі на 1 л води.
Добре чиститимуться яйця, якщо після варіння їх одразу відправити на 25 хвилин у холодну воду.
Вас також можуть зацікавити новини:
Громадяни України, які отримують пенсії по інвалідності, цікавляться, чи збільшаться розміри виплат з 1 вересня.…
Борці за незалежність України у XX столітті та реабілітовані жертви політичних репресій мають право на…
Держава виплатить компенсацію сім'ям деяких регіонів на покупку твердого палива. Гроші надійдуть у вересні-жовтні, і…
В Україні діє мало відома, але важлива соціальна програма, яка дозволяє окремим категоріям пенсіонерів взагалі…
Серпневі дні спекотні, а ночі прохолодні – і салат від цього страждає. Вибір правильного сорту…
Простий набір інгредієнтів і трішки фантазії – і звична гречка перетворюється на ситну й святкову…