Клімат в Україні змінюється й літо стає все спекотнішим. У таких умовах стає складніше виростити хороший урожай. Проте немає нічого неможливого! Головне – зробіть перший крок до цієї мети, а саме – оберіть правильний сорт картоплі, яка прекрасно ростиме навіть у спеку. Радимо обирати ці чотири сорти.
Раніше ми розповідали, які сорти картоплі не варто саджати в Україні.
Це ранній сорт картоплі, тож урожай зберете вже на 50–55 день після посадки. Він стійкий до високих температур, тож витримає спеку. Окрім того, має хорошу стійкість до таких хвороб, як фітофторозу та парша.
Бульби цього сорту – досить великі, а з одного куща можна зібрати до 15 таких бульб. Окрім цього, картопля має високий вміст крохмалю, що робить її ідеальною для варіння й смаження.
Перший урожай з цього ультрараннього сорту ви отримаєте вже через 35 днів після посадки. Завдяки цьому за один сезон можна отримати до двох урожаїв замість одного. Сорт чудово переносить спеку, а також стійкий до вірусів і фітофторозу.
З одного куща отримаєте до 17 бульб вагою 100-180 грамів. М’якуш цього сорту не розварюється, тож прекрасно підходить для смаження.
Цей сорт починає дозрівати за 45 днів після появи перших сходів, а через 65-70 днів картоплю можна викопувати. Сорт стійкий до посухи й вирізняється високою якістю бульб.
Це ще один спекостійкий сорт, який дозріває за 45–55 днів і має високу урожайність. Окрім цього, цей сорт відрізняється приємним смаком й не розварюється при варінні. Має хорошу стійкість до нематоди, мозаїки й фітофторозу.
Вас також можуть зацікавити новини:
Магнітні бурі серйозної небезпеки не несуть, але можуть ускладнити життя тим, хто має проблеми зі…
Підвищення температури на планеті може спричинити різке зростання кількості психічних розладів до 2050 року. Вчені…
Колись мертва зона сьогодні дивує життям. На території Чорнобильського заповідника зафіксували найбільше стадо благородних оленів…
Пенсії в Україні виплачуються через відділення Укрпошти чи через банки. Пенсіонери можуть самі обирати зручний…
Ніжне, соковите й з легкою пікантністю — м’ясо, запечене в цибульно-соєвому маринаді, стало справжнім гастрономічним…
Встановлюючи паркан між ділянками, важливо враховувати не лише свої бажання, а й норми законодавства —…