Існує безліч хитрощів та інгредієнтів, які здатні значно покращити смак котлет. Якщо ваша мета – зробити котлети не тільки смачними, але й соковитими з апетитною хрусткою скоринкою, вам варто ознайомитися з одним перевіреним прийомом.
Читайте також: Неймовірно соковиті та смачні котлети з печінки: ваші рідні точно проситимуть добавки
Багато кулінарів експериментують з додаванням гострих приправ, цукру або навіть мінеральної води до м’ясного фаршу.
Але є ще один цікавий та ефективний метод – використання картопляного пюре.
1. Збереження вологи: картопляне пюре має високий вміст вологи, що дозволяє котлетам залишатися соковитими в процесі приготування. Це запобігає пересушуванню м’яса і робить кожну котлету ніжною.
2. М’яка текстура: додавання пюре додасть фаршу легкість, завдяки чому котлети легше засвоюватимуться організмом.
3. Хрумка скоринка: найголовніше – картопляне пюре допомагає добитися золотистої і хрусткої скоринки. Ця скоринка не тільки чудово виглядає, а й зберігає свою текстуру як при жарінні, так і при запіканні.
Для 500 г фаршу достатньо 1-2 столових ложок картопляного пюре. Все залежить від того, які котлети хочете отримати. Якщо любите щільніші та м’ясні, то вистачить і 1 столової ложки.
До речі, замість картопляного пюре можна додати сиру терту на дрібній тертці картоплю.
Вас також можуть зацікавити новини:
Чи буде магнітна буря 8 червня, які прогнози роблять науковці та до чого готуватись метеочутливим…
Свято Святої Трійці, або П'ятидесятниці, - один із найважливіших днів у церковному календарі. Воно знаменує…
Держава продовжує надавати внутрішньо переміщених особам різноманітну допомогу. На що саме мають право ВПО у…
Частина українців у 2025 році мають заплатити податки за продаж власноруч вирощених овочів та фруктів,…
Вершкове масло - це продукт, який найчастіше підробляють. При виготовленні масла недобросовісні виробники додають рослинні…
Комунальники нагадали про додаткові нарахування для споживачів, у чиїх оселях встановлені лічильники. Кому вони загрожують…