Існує безліч хитрощів та інгредієнтів, які здатні значно покращити смак котлет. Якщо ваша мета – зробити котлети не тільки смачними, але й соковитими з апетитною хрусткою скоринкою, вам варто ознайомитися з одним перевіреним прийомом.
Читайте також: Неймовірно соковиті та смачні котлети з печінки: ваші рідні точно проситимуть добавки
Багато кулінарів експериментують з додаванням гострих приправ, цукру або навіть мінеральної води до м’ясного фаршу.
Але є ще один цікавий та ефективний метод – використання картопляного пюре.
1. Збереження вологи: картопляне пюре має високий вміст вологи, що дозволяє котлетам залишатися соковитими в процесі приготування. Це запобігає пересушуванню м’яса і робить кожну котлету ніжною.
2. М’яка текстура: додавання пюре додасть фаршу легкість, завдяки чому котлети легше засвоюватимуться організмом.
3. Хрумка скоринка: найголовніше – картопляне пюре допомагає добитися золотистої і хрусткої скоринки. Ця скоринка не тільки чудово виглядає, а й зберігає свою текстуру як при жарінні, так і при запіканні.
Для 500 г фаршу достатньо 1-2 столових ложок картопляного пюре. Все залежить від того, які котлети хочете отримати. Якщо любите щільніші та м’ясні, то вистачить і 1 столової ложки.
До речі, замість картопляного пюре можна додати сиру терту на дрібній тертці картоплю.
Вас також можуть зацікавити новини:
Якою буде погода в Україні в суботу та неділю? Синоптики зробили детальний прогноз.
Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.
Ваш зимовий сад може бути яскравим і різноманітним: обирайте морозостійкі багаторічники, які цвітуть навіть у…
Пухкі, ароматні та неймовірно смачні – ці ліниві пиріжки з яйцем стануть улюбленою стравою всієї…
Після візиту газовиків звичайна перевірка перетворилася на мільйонне донарахування. Відповідне рішення ухвалив суд.
Окремі моделі прогнозування погоди обіцяють рекордне похолодання вже незабаром. Синоптики розповіли, чого насправді чекати українцям.