Палянички – це вироби з тіста, які готуються швидко і з доступних продуктів. Картопля, борошно, трохи зелені – і на столі золотисті, м’які коржі. Вони підійдуть і до обіду, і до вечері, і як ситний перекус.
У теплій воді (30-35 градусів) розчинити цукор та дріжджі, додати борошно і замісити тісто. Воно вийде рідким, але додавати більше борошна не потрібно. Якщо тісто буде надто рідким, можна додати одну столову ложку борошна.
Додати неповну чайну ложку солі і знову вимісити тісто. Накрити плівкою і залишити у теплому місці на 20 хвилин.
Картоплю відварити, потім потовкти в пюре, додавши сіль, перець та вершкове масло. Нарізати зелену цибулю, додати до картоплі і перемішати.
Після того як тісто відпочине, вимішувати його ще одну хвилину. Потім лопаткою обережно витягувати тісто приблизно хвилину. Знову накрити плівкою і залишити в теплому місці ще на 40 хвилин.
Якщо на поверхні тіста з’явилися бульбашки – воно готове. Не чекаючи, поки тісто почне осідати, поділити його на шість рівних частин.
Робочу поверхню та руки добре змастити олією. Кожну частину тіста сформувати в кульку і розкотити в круглий коржик.
У центр коржика викласти начинку, краї зібрати разом і добре защипити. Потім обережно розтягнути пальцями, щоб вийшов тонкий коржик.
Розігріти сковороду з олією на середньому вогні і обсмажити коржі до рум’яної скоринки з обох боків.
Вас також можуть зацікавити новини:
Клієнти “Ощадбанку” скаржаться на блокування пенсійних карток. У фінустанові розкрили ключові причини таких випадків і…
“Київстар” піднімає ціни. Що зміниться для абонентів 60+ у наступному місяці?
Корупційний скандал навколо “Енергоатому” привів до політичної кризи в Україні. Депутати владної коаліції вимагають повного…
Червона нитка давно стала популярним аксесуаром, який носять на зап’ясті діти й дорослі. Комусь вона…
Проїзд безплатно чи за тарифом? Як зміняться “транспортні” пільги для літніх людей в наступному місяці?
66-річний Степан Гіга на піку популярності скасовує концерти. Попри те, що його пісні вірусно розлітаються…