Новини

Готуємо дорогу та делікатесну закуску вдома: шпроти з кільки

Шпроти з кільки

Інгредієнти:

  • кілька – 0,8 кг,
  • міцний чай – близько 1 склянки,
  • лушпиння цибулі – 2 жмені,
  • рослинна олія – 150 мл,
  • шматочок бекону, сіль, перець, лавровий лист.

Приготування:

1. У кільки видалити голови з кишками.

2. Дно дека або форми вистелити шаром лушпиння цибулі, додати сіль, перець, лавровий лист і шматочок бекону, щоб надати страві копченого смаку.

3. Укласти шар із кільки черевцем донизу.

4. Залити міцним чаєм та олією – так, щоб покрити рибу. Зверху ще додайте лушпиння цибулі.

5. Поставити в холодну духовку, нагріти до 150 градусів, потім зменшити до 100-120 градусів і запікати одну годину.

6. Дайте шпротам повністю охолонути – і вони готові.

Метки: закуска килька рыба шпроты

Новое на сайте

  • Новини

«Лєни» і «Єлєни» немає – як правильно українською звучить це ім’я

Ім’я Олена має давньогрецьке походження. У Стародавній Греції так звали богиню родючості та знамениту Єлену…

22/10/2025 17:09
  • Новини

У пенсіонерів з’явилося більше можливостей пройти ідентифікацію

В українських пенсіонерів побільшало способів пройти обов'язкову ідентифікацію до 31 грудня. Особливо це важливо для…

22/10/2025 16:39
  • Новини

Не часником і цибулею єдиними: що можна посадити на городі восени

Осінні грядки – шанс забезпечити себе свіжими овочами з ранньої весни. Дотримавшись простих правил посадки,…

22/10/2025 16:10
  • Новини

Найтонші млинці, які не рвуться: перевірений рецепт

Забудьте про рвані і товсті млинці! Ми розкриваємо рецепт, який гарантує ідеально тонкі та дуже…

22/10/2025 15:42
  • Новини

Системи подачі тепла в багатоповерхівках змінять: до чого готуватися

Українські багатоповерхівки можуть отримати інший спосіб подачі опалення. Чого чекати та як це вплине на…

22/10/2025 15:19
  • Новини

У супермаркетах відмовляються приймати гривні певних номіналів: що треба знати

Покупці часто стикаються з відмовою прийняти гроші, особливо великого номіналу. Експерти пояснили, що в таких…

22/10/2025 14:39