За кількістю жиру в продукті та технологічним нормам буває:
Чим менший відсоток жирності у продукті, то більше в ньому міститься так званої плазми масла. Вона складається із білків молока, води, молочного цукру (лактози), мінеральних солей, молочної кислоти та водорозчинних вітамінів.
Масло з вищим відсотком жиру є найдорожчим і вважається найбільш корисним. Цей продукт справді постачає в організм поживні речовини, калорії, жири, вітамінів А, К, Е, а також ненасичені жирні кислоти, які добре впливають на стан судин.
Але в маслі також багато і насичених жирів. Їхнє надмірне вживання може бути шкідливим. Наприклад, у 100 грамах масла жирністю 81% половина ваг припадає саме на насичені жири. А 50 грамів цієї речовини є подвійною добовою нормою для людського організму. А чим менша жирність масла, тим менше насичених жирів ми отримуємо.
Велика кількість тваринних насичених жирів є фактором ризику для розвитку серцево-судинних хвороб. Особливо це стосується людей старшого віку.
Тому лікарі радять розумно споживати масло, навіть найякісніші його види. Важливо також остерігатися підробок, інакше теоретично корисний продукт може зашкодити.
Вас також можуть зацікавити новини:
Про метал рідко говорять із теплом, але, коли мова заходить про Armox 600T, мені згадується…
18 квітня в Україні переважно тепло, буде сухо та сонячно на більшій території нашої держави,…
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня: магнітосфера Землі перебуватиме у збудженому стані.
У сучасному світі бізнес все більше стає міжнародним, а англійська мова є основною мовою для…
З віком організму стає складніше засвоювати вітамін B1 (тіамін), а тим часом він життєво важливий.…
Великодній кошик – це не просто традиція, а символ віри, радості та вдячності за Воскресіння…