За кількістю жиру в продукті та технологічним нормам буває:
Чим менший відсоток жирності у продукті, то більше в ньому міститься так званої плазми масла. Вона складається із білків молока, води, молочного цукру (лактози), мінеральних солей, молочної кислоти та водорозчинних вітамінів.
Масло з вищим відсотком жиру є найдорожчим і вважається найбільш корисним. Цей продукт справді постачає в організм поживні речовини, калорії, жири, вітамінів А, К, Е, а також ненасичені жирні кислоти, які добре впливають на стан судин.
Але в маслі також багато і насичених жирів. Їхнє надмірне вживання може бути шкідливим. Наприклад, у 100 грамах масла жирністю 81% половина ваг припадає саме на насичені жири. А 50 грамів цієї речовини є подвійною добовою нормою для людського організму. А чим менша жирність масла, тим менше насичених жирів ми отримуємо.
Велика кількість тваринних насичених жирів є фактором ризику для розвитку серцево-судинних хвороб. Особливо це стосується людей старшого віку.
Тому лікарі радять розумно споживати масло, навіть найякісніші його види. Важливо також остерігатися підробок, інакше теоретично корисний продукт може зашкодити.
Вас також можуть зацікавити новини:
Громадська організація оголосила про видачу гуманітарної допомоги українцям. Встигніть подати онлайн-заявку.
В Україні ухвалили важливе рішення щодо призначення субсидій на оплату житлово-комунальних послуг. Для кого діятимуть…
Через два роки після підриву греблі Каховської ГЕС місцевість тут дуже змінилася. Українські науковці розповіли…
Здобуття вищої освіти передбачає навчання протягом чотирьох-шести років. Чи зарахують цей період у стаж –…
5 червня практично повсюди буде сухо та сонячно: очікується погода без опадів на всій території…
5 червня практично повсюди буде сухо та сонячно: очікується погода без опадів на всій території…