За кількістю жиру в продукті та технологічним нормам буває:
Чим менший відсоток жирності у продукті, то більше в ньому міститься так званої плазми масла. Вона складається із білків молока, води, молочного цукру (лактози), мінеральних солей, молочної кислоти та водорозчинних вітамінів.
Масло з вищим відсотком жиру є найдорожчим і вважається найбільш корисним. Цей продукт справді постачає в організм поживні речовини, калорії, жири, вітамінів А, К, Е, а також ненасичені жирні кислоти, які добре впливають на стан судин.
Але в маслі також багато і насичених жирів. Їхнє надмірне вживання може бути шкідливим. Наприклад, у 100 грамах масла жирністю 81% половина ваг припадає саме на насичені жири. А 50 грамів цієї речовини є подвійною добовою нормою для людського організму. А чим менша жирність масла, тим менше насичених жирів ми отримуємо.
Велика кількість тваринних насичених жирів є фактором ризику для розвитку серцево-судинних хвороб. Особливо це стосується людей старшого віку.
Тому лікарі радять розумно споживати масло, навіть найякісніші його види. Важливо також остерігатися підробок, інакше теоретично корисний продукт може зашкодити.
Вас також можуть зацікавити новини:
Київ — найпопулярніше туристичне місто в Україні. Це стародавнє і красиве місто з багатою історією…
З 1 жовтня для частини українців діятимуть нові правила оплати за електроенергію. Що треба знати.
Не секрет, що жінки живуть довше чоловіків, чому так відбувається і у чому головний секрет.…
Частина внутрішньо переміщених осіб зможуть скористатися новою програмою допомоги, яку планує запустити уряд. Що вона…
У Хмельницькому дружина померлого пенсіонера довела у судах, що Пенсійний фонд роками недоплачував її чоловіку…
Багато побутових приладів продовжують споживати електроенергію, навіть коли вони вимкнені. Через це рахунки за світло…