Новини

Найбільш пишні та повітряні оладки: правильний рецепт і три секрети, про які вам не розкажуть

Хороший рецепт – це половина справи, а друга половина – це майстерність, а точніше секрети, якими досвідчені господині не поспішають ділитися.

Читайте також: Ось на якому кефірі потрібно готувати пишні оладки – головний секрет досвідчених господинь

Інгредієнти:

  • 250 мл кефіру;
  • 1 яйце;
  • 180-200 г борошна;
  • 2-3 ст. ложки цукру;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 1/3-1/2 ч. ложка соди;
  • щіпка солі;
  • олія для смаження.

 

Приготування:

  1. Перший секрет, який забезпечує пишність оладок, полягає в тому, що кефір повинен бути теплим або перебувати при кімнатній температурі. Холодний кефір з холодильника не дасть потрібного ефекту, тому що в теплому середовищі реакція між содою та кефіром відбувається швидше та ефективніше. Одинакової температури повинні бути всі інгредієнти. Звичайно, яйце підігрівати не потрібно, але краще заздалегідь дістати з холодильника і залишити при кімнатній температурі.
  2. Почніть з того, що з’єднайте яйце з цукром і щіпкою солі. За бажанням можна додати трохи ваніліну для надання аромату. Потім влийте теплий кефір і ретельно перемішайте. Поступово введіть просіяне пшеничне борошно, замішуючи тісто середньої консистенції. Важливо не додавати занадто багато борошна, щоб оладки не стали щільними, але й не робити тісто занадто рідким, щоб вони не розтікалися на сковороді.
  3. Додайте соду і добре перемішайте. Залиште тісто при кімнатній температурі на 15 хвилин — це дозволить соді та кефіру вступити в реакцію, а також активувати клейковину борошна, що є другим секретом пишних оладок.
  4. Не слід перемішувати готове тісто перед смаженням, щоб не зруйнувати його повітряну структуру. Це третій секрет успішних оладок.
  5. За допомогою ложки акуратно викладайте тісто на розігріту сковороду з олією і смажте під кришкою до золотистої скоринки.
  6. Готові оладки помістіть на паперові рушники, щоб позбутися зайвого жиру.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Статті

Ортофосфорна кислота. Властивості, характеристики та застосування

Ортофосфорна кислота, або фосфорна кислота, є важливим неорганічним сполученням, яке широко застосовується у різних галузях…

12/12/2025 01:16
  • Новини

Хмари, вологість і дощі: якою буде погода 12 грудня в Україні

Де завтра чекати мокрого снігу? Синоптики дали прогноз на п’ятницю.

11/12/2025 22:30
  • Новини

12 грудня — день без магнітних бур, але з активним Сонцем: кому слід остерігатися

Магнітне поле планети у п'ятницю буде стабільним. Що прогнозують астрономи?

11/12/2025 21:30
  • Новини

Без грошей не пустять: яку суму доведеться показати на польському кордоні 1 січня?

Польща посилює контроль. Скільки готівки потрібно мати, щоб потрапити у 2026 році в цю країну?

11/12/2025 20:30
  • Новини

Темрява відступить: Свириденко повідомила, коли світла в оселях стане більше

Кабмін повідомив про очікуване покращення ситуації з електропостачанням. Що зміниться найближчим часом?

11/12/2025 19:30
  • Новини

Газ не подорожчає, але витрати збільшаться: що змінять нові правила нарахування у 2026 році?

Ціна на газ залишається фіксованою до кінця воєнного стану, проте цифри в квитанціях зростуть. Кому…

11/12/2025 18:30