Новини

Найбільш пишні та повітряні оладки: правильний рецепт і три секрети, про які вам не розкажуть

Хороший рецепт – це половина справи, а друга половина – це майстерність, а точніше секрети, якими досвідчені господині не поспішають ділитися.

Читайте також: Ось на якому кефірі потрібно готувати пишні оладки – головний секрет досвідчених господинь

Інгредієнти:

  • 250 мл кефіру;
  • 1 яйце;
  • 180-200 г борошна;
  • 2-3 ст. ложки цукру;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 1/3-1/2 ч. ложка соди;
  • щіпка солі;
  • олія для смаження.

 

Приготування:

  1. Перший секрет, який забезпечує пишність оладок, полягає в тому, що кефір повинен бути теплим або перебувати при кімнатній температурі. Холодний кефір з холодильника не дасть потрібного ефекту, тому що в теплому середовищі реакція між содою та кефіром відбувається швидше та ефективніше. Одинакової температури повинні бути всі інгредієнти. Звичайно, яйце підігрівати не потрібно, але краще заздалегідь дістати з холодильника і залишити при кімнатній температурі.
  2. Почніть з того, що з’єднайте яйце з цукром і щіпкою солі. За бажанням можна додати трохи ваніліну для надання аромату. Потім влийте теплий кефір і ретельно перемішайте. Поступово введіть просіяне пшеничне борошно, замішуючи тісто середньої консистенції. Важливо не додавати занадто багато борошна, щоб оладки не стали щільними, але й не робити тісто занадто рідким, щоб вони не розтікалися на сковороді.
  3. Додайте соду і добре перемішайте. Залиште тісто при кімнатній температурі на 15 хвилин — це дозволить соді та кефіру вступити в реакцію, а також активувати клейковину борошна, що є другим секретом пишних оладок.
  4. Не слід перемішувати готове тісто перед смаженням, щоб не зруйнувати його повітряну структуру. Це третій секрет успішних оладок.
  5. За допомогою ложки акуратно викладайте тісто на розігріту сковороду з олією і смажте під кришкою до золотистої скоринки.
  6. Готові оладки помістіть на паперові рушники, щоб позбутися зайвого жиру.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Погода на вихідні 25-26 жовтня: чого очікувати

Якою буде погода в Україні в суботу та неділю? Синоптики зробили детальний прогноз.

24/10/2025 23:50
  • Новини

Магнітні бурі в суботу, 25 жовтня

Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.

24/10/2025 23:27
  • Новини

Небезпечні морози для винограду: при якій температурі він гине і як цьому завадити

Виноград особливо чутливий до ранніх осінніх морозів: пагони, листя та ягоди можуть постраждати ще до…

24/10/2025 23:06
  • Новини

Чудова альтернатива котлетам: соковиті рулетики з куркою та кунжутом

Ці рулетики готуються за лічені хвилини, а виглядають — наче з ресторану. Порадуйте свою родину…

24/10/2025 22:46
  • Новини

Як чай впливає на здоров’я кісток: неочікуване дослідження

Багато хто вважає, що чай вимиває кальцій із організму, але чи справді це так –…

24/10/2025 22:22
  • Новини

Відтермінування опалювального сезону: чи варто чекати його у жовтні

Опалювальний сезон в Україні для побутових споживачів так і не розпочався. Експерт розповів, коли в…

24/10/2025 21:34