Новини

Найбільш пишні та повітряні оладки: правильний рецепт і три секрети, про які вам не розкажуть

Хороший рецепт – це половина справи, а друга половина – це майстерність, а точніше секрети, якими досвідчені господині не поспішають ділитися.

Читайте також: Ось на якому кефірі потрібно готувати пишні оладки – головний секрет досвідчених господинь

Інгредієнти:

  • 250 мл кефіру;
  • 1 яйце;
  • 180-200 г борошна;
  • 2-3 ст. ложки цукру;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 1/3-1/2 ч. ложка соди;
  • щіпка солі;
  • олія для смаження.

 

Приготування:

  1. Перший секрет, який забезпечує пишність оладок, полягає в тому, що кефір повинен бути теплим або перебувати при кімнатній температурі. Холодний кефір з холодильника не дасть потрібного ефекту, тому що в теплому середовищі реакція між содою та кефіром відбувається швидше та ефективніше. Одинакової температури повинні бути всі інгредієнти. Звичайно, яйце підігрівати не потрібно, але краще заздалегідь дістати з холодильника і залишити при кімнатній температурі.
  2. Почніть з того, що з’єднайте яйце з цукром і щіпкою солі. За бажанням можна додати трохи ваніліну для надання аромату. Потім влийте теплий кефір і ретельно перемішайте. Поступово введіть просіяне пшеничне борошно, замішуючи тісто середньої консистенції. Важливо не додавати занадто багато борошна, щоб оладки не стали щільними, але й не робити тісто занадто рідким, щоб вони не розтікалися на сковороді.
  3. Додайте соду і добре перемішайте. Залиште тісто при кімнатній температурі на 15 хвилин — це дозволить соді та кефіру вступити в реакцію, а також активувати клейковину борошна, що є другим секретом пишних оладок.
  4. Не слід перемішувати готове тісто перед смаженням, щоб не зруйнувати його повітряну структуру. Це третій секрет успішних оладок.
  5. За допомогою ложки акуратно викладайте тісто на розігріту сковороду з олією і смажте під кришкою до золотистої скоринки.
  6. Готові оладки помістіть на паперові рушники, щоб позбутися зайвого жиру.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Перерахунок пенсій за 2016-2018 роки: українських пенсіонерів закликають пройти перереєстрацію

Незважаючи на воєнний час, в Україні проводять заплановані підвищення пенсій. Так, у червні своє підвищення…

03/06/2025 05:33
  • Новини

Погода в Україні на вівторок, 3 червня

У вівторок, 3 червня, у західних, північних та місцями центральних областях очікується нестійка погода: пройдуть…

02/06/2025 22:31
  • Новини

Магнітні бурі на вівторок, 3 червня 2025 року

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня? Як поводитися метеозалежним людям?

02/06/2025 21:42
  • Статті

Таємниці Зелених свят: магія освячених трав

Трійця, одне з найбільших християнських свят, яке відзначають на п'ятдесятий день після Великодня. Тому свято…

02/06/2025 20:59
  • Новини

Як приготувати смачний шпинат за 10 хвилин: від такого гарніру ви точно не відмовитеся

Шпинат може бути не тільки корисним, а й справді смачним. Розкажемо, як швидко обсмажити його…

02/06/2025 19:58
  • Статті

Печіння і простріли: чим небезпечний такий біль – не чекайте, щоб саме минулося

Ви регулярно відчуваєте мурашки або простріли в якійсь частині тіла? З'явився біль у відповідь на…

02/06/2025 18:59