Ця історія більше схожа на жарт, проте вона пояснює, як з’явилася традиія нарізати ковбасу навскіс. Колись давно один віденський м’ясник прокинувшись виявив, що в одному його черевику поселилася миш. Тому він взув лише одну ногу і так пішов на роботу. Через незручність із взуттям чоловік ніяк не міг зосередитися. Коли нарізав ковбасу, зробив надріз навскіс. На його подив, так зріз ковбаси виглядав значно краще. Покупці цього дня були особливо задоволені і поверталися ще. Відтоді в його магазині нарізали ковбасу лише в такий особливий спосіб.
Нарізання ковбаси під кутом насправді є технологічною необхідністю. Адже структура обробленого м’яса стає більш щільною, шматки можуть гірше триматися один поруч з іншим. Тому нарізання навскіс дозволяє виробу не втратити свою форму. Також малюнок, який бачимо на розрізі, так виглядає більш привабливо.
Для покупців розрізана під кутом ковбаса дозволяє краще оцінити її склад, розмір шматків і співвідношення сала з м’ясом. Навіть на бутерброді такий шматок виглядає краще і займає більшу площу.
Читайте також:
Джерело: ТСН
Напередодні вихідних Україну накриє щільна хмарність, однак дощів і снігу синоптики не прогнозують. Попри відносно…
Істотних магнітних бур наприкінці тижня не очікується. За прогнозами фахівців, сонячна активність 19 грудня буде…
Українці, які подали заявку на одноразову виплату «Зимова підтримка», отримають гроші найближчим часом. У Мінсоцполітики…
Навіть попри автоматичне продовження строку дії карток під час воєнного стану, окремим клієнтам ПриватБанку радять…
Безоплатна приватизація житла, якою українці користуються понад три десятиліття, може залишитися в минулому. Парламент готується…
Копчене м’ясо чи риба у багатьох асоціюється зі святковим столом і яскравим смаком. При цьому…