Ця історія більше схожа на жарт, проте вона пояснює, як з’явилася традиія нарізати ковбасу навскіс. Колись давно один віденський м’ясник прокинувшись виявив, що в одному його черевику поселилася миш. Тому він взув лише одну ногу і так пішов на роботу. Через незручність із взуттям чоловік ніяк не міг зосередитися. Коли нарізав ковбасу, зробив надріз навскіс. На його подив, так зріз ковбаси виглядав значно краще. Покупці цього дня були особливо задоволені і поверталися ще. Відтоді в його магазині нарізали ковбасу лише в такий особливий спосіб.
Нарізання ковбаси під кутом насправді є технологічною необхідністю. Адже структура обробленого м’яса стає більш щільною, шматки можуть гірше триматися один поруч з іншим. Тому нарізання навскіс дозволяє виробу не втратити свою форму. Також малюнок, який бачимо на розрізі, так виглядає більш привабливо.
Для покупців розрізана під кутом ковбаса дозволяє краще оцінити її склад, розмір шматків і співвідношення сала з м’ясом. Навіть на бутерброді такий шматок виглядає краще і займає більшу площу.
Читайте також:
Джерело: ТСН
9 квітня в Україні відзначають Міжнародний день рожевого і Всесвітній день антикваріату. Християни вшановують пам'ять…
Як відбувається мобілізація чоловіків віком 50+ в Україні. Що треба знати кожному українцю - що…
Дуже часто узаконення самобуду перетворюється на складний та заплутаний процес для звичайної людини. Він вимагає…
Багато овочівників вважають, що помідори потребують частих і рясних поливів. Але чи це так насправді?
9 квітня подекуди у центральних, західних та північних областях України очікується сніг.
Якою буде космічна погода? Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?