Ця історія більше схожа на жарт, проте вона пояснює, як з’явилася традиія нарізати ковбасу навскіс. Колись давно один віденський м’ясник прокинувшись виявив, що в одному його черевику поселилася миш. Тому він взув лише одну ногу і так пішов на роботу. Через незручність із взуттям чоловік ніяк не міг зосередитися. Коли нарізав ковбасу, зробив надріз навскіс. На його подив, так зріз ковбаси виглядав значно краще. Покупці цього дня були особливо задоволені і поверталися ще. Відтоді в його магазині нарізали ковбасу лише в такий особливий спосіб.
Нарізання ковбаси під кутом насправді є технологічною необхідністю. Адже структура обробленого м’яса стає більш щільною, шматки можуть гірше триматися один поруч з іншим. Тому нарізання навскіс дозволяє виробу не втратити свою форму. Також малюнок, який бачимо на розрізі, так виглядає більш привабливо.
Для покупців розрізана під кутом ковбаса дозволяє краще оцінити її склад, розмір шматків і співвідношення сала з м’ясом. Навіть на бутерброді такий шматок виглядає краще і займає більшу площу.
Читайте також:
Джерело: ТСН
Черги в ЦНАП - у минулому. Тепер ви можете записатися на потрібну послугу заздалегідь через…
У літню спеку особливо вразливими є літні люди. З віком організм гірше переносить високі температури,…
Кисіль може бути не тільки смачним, а й корисним — особливо влітку, коли удосталь свіжі…
Програма реалізується за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини та діятиме до кінця серпня 2025 року.
Понад 5 мільйонів пенсіонерів в Україні одержують менше 5000 гривень. Поки офіційна статистика малює оптимістичну…
Одна нескладна процедура може суттєво вплинути на розмір і якість плодів. Дізнайтеся, навіщо та коли…