Новини

Рецепт торта «Наполеон» від професійних кондитерів: жодних складнощів, але один секрет є

Рецептом вражаючого торта «Наполеон» поділилася українська кулінарна блогерка Катерина Тарасенко.

Читайте також: На одному шматочку ви точно не зупинитесь: найсмачніший торт «Наполеон» з незвичайним кремом

За твердженням Катерини, цей рецепт — найкращий із усіх, що вона будь-коли пробувала.

“Цей торт був розроблений у ресторані та пройшов тестування у професійних кондитерів”, – зазначила вона.

Інгредієнти для тіста:

  • Охолоджене борошно – 500 г
  • Холодне вершкове масло – 400 г;
  • Курине яйце – 1 шт.;
  • Сіль – 0,5 ч. л.;
  • Оцет – 1 ст. л.;
  • Крижана вода – 250 мл.

Інгредієнти для крему:

  • Молоко – 1 л;
  • Курячі яйця – 3 шт;
  • Цукор – 320 г;
  • Крохмаль кукурудзяний – 72 г;
  • Борошно – 72 г;
  • Ванілін до смаку
  • Холодне молоко – 300 мл;
  • Вершкове масло – 200 г.

Приготування:

  1. Натріть холодне масло на великій тертці.
  2. В окремій ємності з’єднайте борошно з 250 мл крижаної води. Додайте до борошна яйце і ретельно перемішайте, не вимішуючи.
  3. Загорніть тісто в плівку і поставте в холодильник щонайменше на дві години.
  4. Охолоджене тісто розділіть на 12 рівних частин.
  5. Випікайте коржі при температурі 200 °C близько восьми хвилин, враховуючи, що вони зменшаться у розмірі.
  6. Приготуйте крем. Для цього доведіть 1 л молока до кипіння.
  7. Поступово влийте цю суміш у кипляче молоко, постійно помішуючи. Доведіть до кипіння, продовжуючи перемішувати на середньому вогні.
  8. В готовий крем додайте вершкове масло і ретельно перемішайте.
  9. Збийте охолоджений крем до однорідної консистенції за допомогою міксера або вручну.
  10. Зберіть торт, чергуючи коржі та крем. Встановіть зверху пару тарілок і залиште в холодильнику на дві години.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Озимий часник буде розміром з кулак: сім простих секретів вирощування

Саме час садити озимий часник! Дотримуйтесь простих порад досвідчених агрономів і отримаєте великий урожай.

19/11/2025 15:20
  • Новини

«Оселедець під шубою» по-новому: готуємо знаменитий салат у рожевих млинцях

Якщо хочеться здивувати гостей, але не відмовлятися від класики, рожева млинцева «Шуба» — ідеальний варіант.

19/11/2025 14:51
  • Новини

Кілька українських міст можуть піти під воду: у чому причина

Експерти прогнозують ймовірне затоплення кількох українських міст. Про які населені пункти йдеться та з чим…

19/11/2025 14:06
  • Новини

Деякі переселенці отримають додаткові 2000 гривень: куди звертатися за грошовою допомогою

Частині внутрішньо переміщених осіб доступна нова грошова допомога в розмірі 2000 гривень. Яким критеріям треба…

19/11/2025 13:14
  • Новини

Як пройти обов’язкову відеоідентифікацію в Пенсійному фонді: покрокова інструкція

Пенсійний фонд України надає можливість пройти відеоідентифікацію пенсіонерам онлайн без необхідності відвідувати відділення особисто. Як…

19/11/2025 12:18
  • Статті

Що треба знати перед покупкою генератора?

Надійний та ефективний генератор — відмінне джерело живлення для дому та офісу у разі частого…

19/11/2025 11:49