Польський огірковий суп
Інгредієнти:
Для основи супу:
- картопля — 300 грамів,
 - огірки мариновані — 500 грамів,
 - масло вершкове — 2 столові ложки,
 - мед — 1 столова ложка,
 - соус соєвий — 1 столова ложка,
 - вершки 10% — 150 мілілітрів,
 - лайм — 0, 5 штуки,
 - оливкова олія — 2 столові ложки,
 - кріп — за смаком.
 
Для заправки:
- мед — 1 столова ложка,
 - діжонська гірчиця — 1 чайна ложка,
 - огірки мариновані — 3 штуки,
 - цибуля — 1 штука.
 
Приготування:
- Обсмажити очищені й нарізані кубиками картоплю та цибулю протягом 5 хвилин на соняшниковій або оливковій олії.
 - Додати нарізані кубиками мариновані огірки, вершкове масло, гілочки кропу і смажити 5 хвилин.
 - Додати мед і соєвий соус, карамелізувати протягом 1 хвилини.
 - Влити 1 літр води, додати чайну ложку солі, зменшити вогонь і варити суп 30 хвилин, поки картопля не стане м’якою.
 - За цей час змішати кріп з оливковою олією до однорідної емульсії. Готове масло пропустити через ситечко. З’єднати мед з гірчицею та кроповою олією.
 - У заправку покласти нарізані соломкою мариновані огірки та дрібно порізану цибулю, перемішати.
 - У зварений суп додати вершки або кокосове молоко і сік лайма, 1 столову ложку. Перемішати до однорідного кольору.
 
Подавайте з маринованим огірковим соусом і кроповою олією.
Ми вже розповідали:
							
											







