На пенсії - Живемо!

Легендарний торт із 90-х на сметані: простий рецепт неймовірно смачного десерту

Этот материал также доступен на русском языке

Торт на сметане
Раніше без цього торта не обходилося жодне домашнє застілля. Простий рецепт та легке приготування зробили його неймовірно популярним у ті роки. Хоча і сьогодні цей торт заслуговує на увагу.

Простота у приготуванні та неймовірний сметанно-вершковий смак роблять його ідеальним вибором для будь-якої урочистості. Записуйте рецепт!

Раніше ми розповідали, як приготувати торт “Мурашник”.

Інгредієнти:

Для коржів:

  • 300 г борошна;
  • 120 г цукру;
  • 250 г сметани;
  • 50 г вершкового масла;
  • 2 ст. ложки какао-порошку;
  • ½ ч. л. харчової соди;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • щіпка солі для гармонізації смаку.

Для крему:

  • 150 г цукрової пудри;
  • 600 г сметани;
  • 1 склянка подрібнених волоських горіхів.

Приготування:

  1. Розтопіть вершкове масло і змішайте його з сіллю та цукром. Додайте соду та сметану, ретельно перемішайте до повного розчинення цукру. Розділіть отриману масу на дві частини: додайте в одну ванільний цукор, а в іншу – какао-порошок. Поступово вмішуйте борошно в кожну частину, замішуючи еластичне тісто. Кожну порцію тіста розділіть на три рівні частини, сформуйте з них кульки та накрийте плівкою.
  2. Кожну кульку розкачайте в тонке коло на пергаментному папері. За допомогою кришки або кондитерського кільця позначте краї та проколіть тісто вилкою в кількох місцях для рівномірного пропікання.
  3. Випікайте коржі по одному в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 6 хвилин. Після випікання обережно обріжте коржі за зазначеними межами.
  4. Для приготування крему збийте сметану з цукровою пудрою до отримання однорідної маси і відправте в холодильник на 30 хвилин. Обрізки коржів можна підсушити в духовці та подрібнити на крихту для прикраси.
  5. Приступайте до збирання торта, спочатку нанесіть шар крему на блюдо, зверху покладіть корж з какао, намажте кремом і посипте подрібненими горіхами. Потім дотримуйтесь тієї ж схеми, чергуючи коржі з какао та ванілі, щоразу додаючи крем та горіхи. Верхню частину та боки торта також необхідно покрити кремом та щедро посипати крихтою та горіхами. Перед подачею торт бажано прибрати в холодильник на кілька годин, щоб він не тільки охолонув, а й просочився.

Вас також можуть зацікавити новини:

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?